Stručno vođenje kroz izložbu “Akcione forme” Ilije Šoškića u MSUV

Stručno vođenje kroz izložbu “Akcione forme” Ilije Šoškića u MSUV

Stručno vođenje kroz izložbu “Akcione forme” Ilije Šoškića, biće održano u četvrtak 13. decembra u 17 časova, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37) u Novom Sadu.


 

 

 

Ovo je posledenje stručno vođenje kroz novosadski segment izložbe “Akcione forme” Ilije Šoškića. Kroz izložbu vode kustosi Nebojša Milenković (MSUV) i dr Zoran Erić (MSUB).

Izložba "Akcione forme" je prva retrospektiva Ilije Šoškića - takođe to je i prva izložba koju Muzej savremene umetnosti i Muzej savremene umetnosti Vojovodine organizuju zajednički, i istovremeno se održava u Beogradu i Novom Sadu. Koncepcija izložbe kustosa dr Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja.


Ilija Šoškić, Mano d'Artista, 2009.

 

U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi. 

U beogradskom delu postavke akcenat ja na Šoškićevim instalacijama i konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih ali i kompleksnih geometrijskih formi.

Izložba „Akcione forme” traje do 16. decembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i do 24. decembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

 
Naslovna fotografija: Marko Ercegović
Ostale fotografije: Postavka izložbe u MSUV


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text