Superliga/Šta je tu super? + Srbija-Brazil - SKL dan 6

Superliga/Šta je tu super? + Srbija-Brazil - SKL dan 6

U okviru programa Sportskokulturnoleto? (SKL) 27. juna od 18:30h u Magacinu u Kraljevića Marka 4-8, biće organizovan događaj ‎Superliga/Šta je tu super? + Srbija-Brazil - SKL dan 6.

 

 

 

Nakon nekoliko dana pauze, Sportskokulturnoleto? (SPKL) nastavlja sa svojim programom, u sada već suvom podrumu Magacina na adresi Kraljevića Marka 4.

Gledaće se utakmica Srbija - Brazil, a događaju se pridružuje Milovan Milenković, fotograf i član kolektiva Belgrade Raw, koji će od 19 časova predstaviti seriju fotografija nastalih na svim terenima najvišeg ranga takmičenja u fudbalu kod nas uz razgovor na temu: Superliga/Šta je tu super?

U eri globalizacije i opšte komercijalizacije fudbal postaje i opstaje kao grana privrede, konstantno se modernizuje, a njegov uticaj na ekonomiju neprestano raste. Pored same prirode igre, niz društvenih pojava koje su nastale kao direktna ili indirektna posledica fudbalske igre čine srž mehanizma njene popularnosti.

U Srbiji se, nakon raspada SFRJ, fudbalski uspesi vezuju za karijere igrača i trenera koji su potekli ili su poreklom sa ovih prostora. Sa druge strane, popularnost domaćeg fudbala nije na visokom nivou. Nakon poslednje podele granica, 2006. godine, nastaje današnja Superliga Srbije - najviši rang takmičenja profesionalnih fudbalera, sačinjena uglavnom od klubova koji su za vreme SFRJ popunjavali niže rangove takmičenja.
Uprkos tome, 2015. godine nacionalni tim sačinjen od igrača mlađih od 20 godina, koji su mahom potekli u Superligi, upravo pobedom nad Brazilom postaje prvak sveta.

Sportskokulturnoleto? je događaj koji iz dana u dan povezuje Svetsko prvenstvo u fudbalu i kulturne sadržaje.

Sportskokulturnoleto? otvoren je proces, dobrodošao za ideje, širenje i svaku drugu vrstu uključivanja svih zainteresovanih.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text