"Susreti sa stvaraocima – Masterklas" - akademik Dušan Otašević

"Susreti sa stvaraocima – Masterklas" - akademik Dušan Otašević

Srpska akademija nauka i umetnosti poziva na predavanje u okviru ciklusa predavanja "Susreti sa stvaraocima – Masterklas", na kome će se predstaviti akademik Dušan Otašević.

Predavanje će biti održano u sredu, 13. marta u 18 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU (Kneza Mihaila 35, ulaz iz Đure Jakšića 2).

 

 

 

Ovo je jedanaesto predavanje iz ciklusa predavanja "Susreti sa stvaraocima – Masterklas".

U razgovoru će učestvovati: Akademik Zoran LJ. Petrović, upravnik Galerije nauke i tehnike SANU; Prof. emeritus Irina Subotić, istoričarka umetnosti; Prof. dr Jerko Ješa Denegri,  istoričar umetnosti; Prof. dr Jovan Čekić, redovni profesor Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Dušan Otašević rođen je 1940. godine u Beogradu.  Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1966. u klasi profesorke Ljubice Sokić, a 1967. postao član ULUS-a. Predavao je na Akademiji lepih umetnosti. Priredio oko trideset samostalnih izložbi i učestvovao na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih značajnih nagrada i priznanja. Pored slikarstva, stvara i u oblasti primenjenih umetnosti. Živi i radi u Beogradu.

O programu Susreti sa stvaraocima - Masterklas

Ideja vodilja ciklusa predavanja „Susreti sa stvaraocima – Masterklas“ jeste da predstavi domete aktuelnih umetnika i naučnika i time uputi jasnu poruku, posebno mlađoj generaciji, da je u Srbiji moguće postići kreativne iskorake čiji značaj nije samo lokalan, uprkos svim problemima. Takođe, cilj je podstaći mlade da se opredele za put naučne i umetničke karijere i omogućiti im direktnu komunikaciju sa istaknutim stvaraocima.
Predavači, naši istaknuti naučnici i umetnici, govore o svom profesionalnom putu, školovanju, uzorima, poteškoćama i izazovima na koje su nailazili, uspesima i neuspesima, karijeri u Srbiji i inspiraciji za rad i stvaralaštvo.

„Susrete sa stvaraocima - Masterklas“ vodi, upravnik Galerije nauke i tehnike SANU, akademik Zoran LJ. Petrović.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text