Svečano otkriven mural sa likom Nikole Tesle na Aerodromu Beograd

Svečano otkriven mural sa likom Nikole Tesle na Aerodromu Beograd

Na beogradskom aerodromu, simbolično na dan rođenja našeg velikog naučnika, čije ime aerodrom i nosi, svečano je otkriven mural sa likom Nikole Tesle, koji je izveden na osnovu raspisanog Konkursa “Inspiracija likom Nikole Tesle”.

 

 

 

Autor ovog idejnog rešenja je magistar arhitekture Nina Radosavljević, pobednica konkursa za oslikavanje murala „Inspiracija likom Nikole Tesle“.

Mural koji je svečano otkrio Raša Ristivojević, izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla, nalazi se u holu za međunarodne dolaske Terminala 2.


Izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Raša Ristivojević i pobednica konkursa m-arh Nina Radosavljević


„U godini u kojoj Aerodrom Nikola Tesla obeležava 55-godišnji jubilej, i postiže poslovne rekorde na svim planovima, mural inspirisan likom Nikole Tesle predstavlja investiciju i podstrek za talentovane ljude da stvaraju trajne vrednosti. Istovremeno, ovo fantastično rešenje namenjeno je i svim putnicima i posetiocima aerodroma Nikola Tesla koji borave na Terminalu 2“, izjavio je izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Raša Ristivojević.

Triangulaciju Nine Radosavljević, sa više od 16 000 geometrijskih elemenata, u kojoj se krije lik Nikole Tesle, izveo je umetnik Miodrag Stanišić sa timom.

 

„Počastvovana sam što je moje rešenje odabrano na konkursu. Bilo je izazovno, inspirativno, ali i veoma zahtevno napraviti nešto što nosi ime Nikole Tesle i sa čime mogu da se sretnu milioni ljudi. Prilika koju mladi dobijaju kroz ovakve konkurse nam je veoma važna, ovo je podsticaj da nastavimo da stvaramo i budemo još bolji“, kaže Nina Radosavljević, pobednica konkursa.


Profesor fakulteta primenjenih umetnosti Marko Lađušić, izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Raša Ristivojević i Nina Radosavljević


Konkurs za prikupljanje ponuda za idejno rešenje i oslikavanje murala trajao je mesec dana, a pristiglo je 55 prijava.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text