Svi sveci – TuttiSanti | FF3300

tutti santi, svi sveci, ff3300

Predstavljamo vam “TuttiSanti” (Svi sveci), projekat italijanskog studija FF3300 iz Barija.

Ova kolekcija postera i predmeta prikazuje savremenu interpretaciju hrišćanskih svetaca.

 

 Između zanata i dizajna, TuttiSanti predstavlja projekat inspirisan pravoslavnom i katoličkom ikonografskom tradicijom. Interpretacija podrazumeva savremeni ključ i realizaciju ilustracija i upotrebnih predmeta koji vrednuju maestralnost italijanskog nasleđa putem novih lingvističkih kodova.

/tutti-santi-ff3300-

Projekat je nastao kao ideja studija FF3300 po porudžbini, za Istorijsku povorku Sv. Nikole u Bariju. Bio je izložen 2015. godine u kompleksu Fabbrica del Vapore u Milanu, na izložbi “Millennials/ Nova scena italijanske grafike”.

/tutti-santi-ff3300-

Svaka ilustracija zasnovana je na ikonografiji antičkih hrišćanskih ikona i predstavlja interpretaciju najkarakterističnijih simbologija. Tako je referentni prikaz Svetog Nikole ikona iz XVII veka iz Rusije.

/tutti-santi-ff3300-

/tutti-santi-ff3300-

U duhu “pop” kulture, TuttiSanti prikazuje centralne figure hrišćanske tradicije putem proučavanja ikonografije svetaca i savremenog stilskog pristupa grafičkom projektovanju. Cilj projekta je razmatranje dinamike narodne naklonosti, putem interpretacije koja nije nužno pobožna, već prati definiciju božanstva kao zaštitnika.

/tutti-santi-ff3300-

/tutti-santi-ff3300-

Od latinskog “sanctus”, particip prošli od glagola “sancire”: zaštititi uz sankcije, ali i uspostaviti po zakonu (ono što je neprikosnoveno, sveto), svetac je po definiciji onaj ili ona koji se tokom sopstvenog postojanja izdvojio zbog izvršenja vrlina svoje vere.

/tutti-santi-ff3300-

/tutti-santi-ff3300-

Svetac je božanstvena ekspresija na Zemlji, sa čestim pojavama u okviru svakodnevnog života: od folkora do porodičnih običaja, kao što je Imendan ili nebrojenih grafičkih prikaza. Putem figure sveca, tradicija budi priče o izvanrednim ljudima i ženama.

/tutti-santi-ff3300-

Izvan sopstvenih verovanja autora, ovim projektom, FF3300 želi da proslavi izuzetnost koja krasi ljudska bića.

/tutti-santi-ff3300-

Ilustracije svetaca, realizovane su u formatima postera (40x50cm), odštampanih ofsetnom štampom na hartiji od 350g. Trenutno su dostupni: San Nicola, Santa Lucia, San Sebastiano, Santa Rita, San Patrizio, Sant’Antonio.

FF3300 studio za dizajn komunikacija, nastao je nakon susreta Alesandra, Karlote i Nikole (Alessandro Tartaglia, Nicolò Loprieno, Carlotta Latessa). Bavi se projektovanjem multi-medijalnih strategija, instrumenata i procesa komunikacija za preduzeća, organizacije i udruženja. Od samog počekta, bave se i edukacijom – učešćem na radionicama i predavanjima na eminentnim univerzitetima za dizajn širom Italije. Tokom godina, studio je nagrađen brojnim priznanjima, među kojima su 4 Oskara za političku komunikaciju, nominacija za XXIII Compaso D’Oro ADI 2014 i pobeda na konkursu “cheFare” za reazlizaciju centra za edukaciju, istraživanje i inovaciju “SOS. La Scuola Open Source”.

FF3300 čini grupa dizajnera, mejkera i inovatora, koji se bave multidisciplinarnim projektima istraživanja, edukacije, savetovanja i razvija u oblasti tehnologije i umetnosti. Verujemo u moć metodologije, ideja i kulture.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services