Teyosh osvojile Zlatnog lava na Cinekid Festivalu za VR projekat Bananza!

Bananza! VR projekat sudija Teyosh nagrađen na Cinekid Festivalu

Bananza! - VR projekat multidisciplinarnog dizajnerskog dua TeYosh, osvojio je Zlatnog Lava - nagradu publike, za najbolji rad na Cinekid Festivalu.

Prvo iskustvo rada na VR projektu doneo je Sofiji Stanković i Teodori Stojković (Teyosh) ovo lepo priznanje sa Cinekid Festivala u Holandiji.

 

Projekat Bananza je napravljen za Cinekid Festival u Amsterdamu, dečji festival koji se organizuje svake godine i pokriva sve aspekte medijske industrije za mladu publiku, a takođe nudi i brojne radionice i kurseve za decu.

VR projekat Teyosh studija pod nazivom Bananza! bio je sastavni deo Medialab platforme Cinekid Festivala.

Medialab je najveće digitalno i interaktivno "igralište" u Evropi koje okuplja umetnike iz domena interaktivnih medija.

U fizičkom prostoru, instalacija The Fair Grounds je bila u obliku karusela koji su napravili kreativci iz studija Dropstuff.

Među umetnicima koji su predstavljali svoje projekte u Medialab-u su David O'Reilly, Kristin Lucas, Geoffrey Lillemon i Anita Fontaine, Theo Triantafyllidis, The Rodina, Rosa Menkman, Philip Schütte, Rick Silva, Manja Ebert itd.

Program Medialab-a je obuhvatao i jednodnevnu konferenciju namenjenu prefesionalcima u oblasti interaktivnog dizajna.

Bananza! je vožnja u VR-u (Virtual Reality). Ova vožnja je za naše dizajnerke značila osvajanje Golden Lion Audience Award-a!

Bananza! se kroz estetiku prilagođenu deci bavi pitanjem odrastanja u digitalnom vremenu. 

Simboli digitalne kulture su uključeni subliminalno, kroz banane, omiljeno voće kako dece, tako i odraslih.

Bananza! je putovanje kroz sredine inspirisane medijumima i radnjama koje su svakodnevnica u životu dece danas, kao što su kompjuterske igrice, “guglanje”, izražavanje kroz emotikone itd.

Za razliku od prethodnih generacija koje su odrasle isključivo u oflajn svetu, za dete današnjice mnoga iskustva i pojmovi se prvo susreću kroz digitalne medije, a tek onda u oflajn životu.

Za vreme ovog VR putovanja ćete naleteti na banana verziju notifikacija, emotikone, popularnu igricu Candy Crush itd.

Iza imena TeYosh stoje Teodora Stojković i Sofija Stanković. Nakon osnovnih studija na FUD Megatrend, odnosno Fakultetu primenjenih umetnosti, zajedno upisuju dvogodišnji master program na Sandberg Institutu (Gerrit Rietveld Academie) u Amsterdamu.

TeYosh se bavi odnosom čoveka prema tehnologiji, tačnije kako je svakodnevna upotreba digitalne tehnologije uticala na navike, uzrokovala nove pojave u komunikaciji i promenila percepciju okoline.

Na samostalnoj izložbu u Beogradu su predstavile svoj diplomski projekat Dictionary of Online Behavior. Projekat je zatim izložen u MOTI muzeju (Breda, NL) u okviru izložbe Planet Hype, na FILE festivalu (Sao Paolo, BR), Athens Digital Art festivalu (Atina, GR) kao i Post Screen festivalu (Lisabon, PT). Sarađivale su sa umetnikom Geoffrey Lillemon-om na VR projektu virtuelnog muzeja i radile pri Random studiju u Amsterdamu.

Među klijente ubrajaju MTV, Nike, MOTI muzej, Playgrounds Festival, Barcelona Mobile Week.

 

Bananza! from TeYosh on Vimeo.

Sound by: Relja Ćupić

Photo Credits:
Cinekid Festival 2017 and Installation shots. Photo’s by Pieter Kers.
Media Awards Cinekid Festival 2017. Photo’s by Corinne de Korver.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text