TKV - virtuelna izložba u Prodajnoj galeriji "Beograd"

TKV - virtuelna izložba u Prodajnoj galeriji "Beograd"

Prodajna galerija „Beograd“ u okviru virtulne izložbe The Kraljica Vila – TKV pod nazivom, „Osvajanje javnih prostora“ predstaviće publici murale i grafite izvedene u Beogradu, Torinu i Parizu koje sada možete videti na jednom mestu!

 


Radovi TKV nastaju intuitivno i predstavljaju novootkrivenu slobodu kako za umetnicu tako i za posmatrača. Originalnost, snažan kolorit, ekspresivnost i lepota su ono što privlači pažnju na ovim ostvarenjima.

Ulice i skriveni kutci Beograda su velika inspiracija za našu umetnicu. Ona na ovim mestima ostavlja umetnički trag – grafite, murale kojim Beograd dobija posebnu dušu. Njeni nenametljivi radovi govore o umetničkim počecima i razvoju, o etabliranosti i interakciji sa publikom, o rizicima i ilegali koja ih prati. U cilju povezivanja javnih i galerijskih prostora, umetnica stvara i interveniše u javnom prostoru. Ostavljajući vlastiti pečat na pojavu javnog prostora, ona ostvaruje svoje pravo na grad i otvara dijalog o tome ko ima pravo na javne prostore i koje vrste prostora dozvoljavaju menjanje. TKV koristi stensil tehniku, najprostiji oblik štampe koji se sastoji u nanošenju boje u spreju na površinu preko negativa isečenog od plastične folije.TKV (The Kraljica Vila) rođena je 1988. godine u Beogradu. Nakon što je pohađala Grafičku školu, odsek za fotografiju, nastavila je svoje formalno obrazovanje iz oblasti teorije medija na Fakultetu za medije i komunikaciju na smeru komunikologija. Bavi se „street artom” od  2004. godine. Umetničku karijeru je počela sa 16 godina uz stensil Amelije Pulen. Izlagala je u Francuskom kulturnom centru u Beogradu krajem 2017. i početkom 2018., Kulturnom centru Srbije u Parizu predstavila se na izložbi Face au Mur (Suoči se sa zidom), 2017., Kulturnom centru Grad, galeriji BLOK, a učestvovala je i na Belefu, Danima Beograda, Talent Zoni i na Belgrade Design Week-u. Slikala je u Vranju, Prijepolju i Beogradu. Autorka je kalendara TKV STREET ART 2009. godine. TKV je dobila posebno priznanje – našla se u knjizi Women Street Artists: The Complete Guide Ksavijera Tapijesa, među 50 žena, najboljih street art umetnica današnjice.

Radovi TKV u okviru virtuelne izložbe murala na sajtu Prodajne galerije "Beograd" biće predstavljeni do 30. jula 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text