U10 | Friendly Little Creatures by Reaktiv

U10 | Friendly Little Creatures by Reaktiv

Izložba „Slatka mala stvorenja“ (Friendly Little Creatures) na kojoj će biti predstavljene interaktivne skulpture koje su kreirali članovi Reaktiv-a, studija za interaktivni dizajn iz Sofije, biće otvorena u četvrtak, 13. jula u 20 časova, u Umetničkom prostoru U10, koji se nalazi na adresi Kosovke devojke 3.

 

 

Kustosi: Albena Baeva i Rene Bikman

Umetnici: Albena Baeva, Rene Bikman, Nikoleta Bončeva, Petja Bojukova, Stefan Dončev i Ivan Šopov

"Slatka mala stvorenja" je izložba novih interaktivnih skulptura koje su kreirali članovi Reaktiva, studija za interaktivni dizajn.

U svetu punom pametnih telefona, pametnih televizora i pametnih frižidera koji nas upozoravaju kada nam ponestane mleka, izložba "Slatka mala stvorenja" nam predstavlja seriju pametnih umetničkih objekata.

Filozofi kao što su Grejem Harman, Ijan Bogost i drugi, tvrde da nema razloga da svet gledamo samo iz perspektive čoveka. Svaki objekat oko nas razume svet iz sopstvene perspektive i iz svoje tačke gledišta, i taj isti svet izgleda fundamentalno različito za svaki od tih objekata.Na izložbi će biti prikazani radovi u kojima su se umetnici trudili da izbegnu uobičajeni antropomorfni pogled, da stanu na stranu malih stvorenja sa kojima delimo ovaj svet i da gledaju stvari iz njihove perspektive.

"Slatka mala stvorenja" je projekat umetnika članova Reaktiv-a, studija koji kreira komercijalne interaktivne projekte za muzeje, pozorišta i reklame. Radovi koje su stvorili za ovu izložbu nas suočavaju sa svetom posmatranim iz tuđe tačke gledišta, onako kako ga vide mali objekti koji nas okružuju.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text