U10 | Vođenje i razgovor o izložbi „Neuromat“ Lenke Đorojević i Mateja Stupice

U10 | Vođenje i razgovor o izložbi „Neuromat“ Lenke Đorojević i Mateja Stupice

Vođenje i razgovor o izložbi „Neuromat“ Lenke Đorojević i Mateja Stupice održaće se u petak, 13. oktobra u 18 časova u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

Postavku će predstaviti umetnici.

 


 

Lenka Đorojević i Matej Stupica su umetnički duo iz Ljubljane, koji sarađuje od 2012. godine. U zajedničkom radu istražuju odnose između vizuelne umetnosti i medija, teorije, prakse i savremenih filozofskih koncepata. Polazeći od naučnih i umetničkih istraživanja, razvijaju radove koji se kreću između ambijentalnih instalacija, scenografija, iskustvenih okruženja i audiovizuelne percepcije.

Kao umetnički duo, predstavili su svoje radove u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu i Međunarodnom grafičkom likovnom centru u Ljubljani (2012), MoTA - Muzeju tranzitornih umetnosti u Ljubljani (2014), Galeriji P74 i Muzeju savremene umetnosti Metelkova u Ljubljani (2015), 8. Trijenalu savremene umetnosti - U3 Beyond the Globe u Muzeju savremene umetnosti u Ljubljani, Galeriji Jakopič i Galeriji P74 u Ljubljani (2016), Venecijanskoj internacionalnoj nedelji performans umetnosti i A plus A galeriji u Veneciji (2017). Za svoj rad 2015. godine primili su nagradu OHO.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text