Umetnička kolekcija Šumatovačke: 2015 – 2016

Umetnička kolekcija Šumatovačke: 2015 – 2016

Umetnička kolekcija Šumatovačke: Izložba radova otkupljenih na konkursu Ministarstva kulture i informisanja 2015. i 2016. biće otvorena 13. februara u 19 časova u galeriji O3ONE u Uzun Mirkovoj ulici broj 10 na drugom spratu.

 

 

 

Umetnička kolekcija CZLO "Šumatovačka" svedoči o bogatstvu savremene umetničke produkcije ali i vrednosti Šumatovačke za razvoj umetnosti i afirmaciju mladih autora.

Umetnička kolekcija Šumatovačke je projekat u nastajanju Centra za likovno obrazovanje, započet 2010. godine s ciljem da ukaže na kontinuirani doprinos ove ustanove u oblikovanju i razvoju umetničke scene i kulturno-obrazovni karakter delatnosti koju obavlja punih sedam decenija.

Pored domaćih autora uvršetna su i dela umetnika iz inostranstva koji su gostovali u programima Šumatovačke u proteklih nekoliko godina.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, tokom 2015. i 2016. realizovan je otkup i kolekcija je postala bogatija za 31 rad i zbirku u javnom prostoru pod nazivom Vrt skulpture.

Izložba će biti otvorena do 28. februara 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text