unBLOK by Señor

unBLOK by Señor

Predstavljamo interni projekat zagrebačke agencije Señor - novi kancelarijski materijal pod nazivom unBLOK, koji svom vlasniku uskače kad ideje pljušte, ali i kad potpuno presuše.

 

 

 

 

 

Iako blokade jesu sastavni deo kreativnog procesa, kad rok stisne, dobro će vam doći unBLOK

Ako još nemaš svoj primerak, javi se svom señoru ili señoriti i pobrini se da se i tvoja rešenja nađu tamo - blok uz blok s drugim kreativcima.

Krajem godine sve iscepane stranice s rešenim zadacima Señor će objediniti na Blok party-ju i izložbi. 
Kreativni blok je užas. Zuriš u prazan papir, ništa ti ne pada na pamet, vrtiš tri iste ideje po glavi i tako u nedogled. Kreativna blokada se ne može srušiti udaranjem glavom u zid – samo kreativnost može podstaći kreativnost. Zato je tu blok unBLOK.

Među ovim stranicama nalaze se zadaci kojima je svrha da razbiju svakodnevnu mentalnu rutinu. Neočekivane vežbe podstaći će kreativni proces čiji je krajnji rezultat manje važan.

Bez obzira rešavaš li ih na pauzi, veče pre deadline-a ili na maratonskom sastanku, važno je da zaboraviš na granice, samokontrolu, autocenzuru, osećaj stida, poređenja s kolegama i sve ostale neprijatelje kreativne slobode i pokušaš da iznenadiš – sebe! Ne moraš da se brineš oko tačnih rešenja, jer ih nema.

Dok razmišljaš o mogućim egzekucijama suočićeš se sa sopstvenim ograničenjima, stvarnim ili samonametnutim, upoznaćeš svoj kreativni potencijal i kreativnom bloku stisnuti – blok.

Želiš da vidiš kako su drugi rešili ove iste zadatke? Zato pliz podeli sa Señorom svoja rešenja - iscepaj listove sa zadacima (barem jedan), stavi ih u kovertu i pošalji ili donesi u Señor do 1. novembra 2018. godine, jer Señor krajem godine priprema Blok party – druženje i izložbu sa svim prikupljenim radovima.

Bez brige, radovi naravno neće biti ocenjivani. Señor samo zanima koliko se različitih rešenja može naći za isti izazov s ciljem da pokažu kako jedno pitanje može imati nebrojeno puno odgovora.

A upravo će raznolikost rešenja otvoriti nove perspektive, pokazati različite pristupe i poslužiti kao inspiracija. Ako tvoj unblok još nije došao do tebe piši svom senjoru ili senjoriti – rešiće to dok kažeš blok.

Fotografije: Boris Miletić + Klasja Habjan


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text