Vino Slučajno by BETON

Vino Slučajno by BETON

Predstavljamo projekat dizajna etikete za vino Slučajno u izvedbi dizajn agencije BETON iz Zagreba.

 

Saradnici na projektu: Copywriting – Srđan Laterza; Štampa – Etikgraf; Produkcija - Ceh; Fotografije – Nikola Zelmanović.

 

 

 

Slučajno - spajanje dva sveta! Legenda kaže da su se na Hvaru jedne večeri slučajno susrela dva ljubitelja vina, Božen Rumenić i vinar Tonči Marijan. Nakon razmene vinskih filozofija, zajedno su odlučili da naprave svoje vino koje će spojiti škrti hvarski kamenjar s plodnim poljima Ravnih kotara.

Zajedno su sljubili sorte cabernet sauvignon i syrah porodice Glavić iz Nadina kao i sortu plavac Tončija Marijana s Hvara. Iako je ovo vrhunsko vino povezala slučajnost, njihovi odnosi, plod su dugotrajnog rada.

Tonči Marijan je poznati dugogodišnji butik vinar iz sela Pitve na ostrvu Hvaru. Proizvodi ograničene serije od oko hiljadu boca po etiketi, a njegov potpis je ispisan u vinima poput Korlata, i prvi plavac u istoriji koji je Decanter nagradio zlatom — Plavac Vron Bod.

Strastven u svom pristupu, gospodin Marijan ne želi da prodaje vina onima koji ne razumeju trud i pristup, već onima koji u vinu pronalaze nešto zapanjujuće i nezaboravno — baš kao što je to Slučajno.

Slučajno je sazrevalo u hrastovim bačvama godinu dana uz limitiranu seriju na 360 običnih i 120 magnum boca.

Koncept Slučajno govori nam o dvojnosti lokaliteta, učesnika kao i samom karakteru vina, koje je drugačije i neočekivano za takvu kupažu.

Dva koncepta, dve etikete, dva stila, dve tipografije i dve tehnologije spojene u jedinstveni identitet vina.

Egzekucija etikete prirodno prati put nastanka Slučajnog — od momenta kad su prvi grozdovi ubrani u okolini Zadra, ispričani kroz suptilan odnos folije i papira, do hvarskih bačvi i grozdova zauvek zapisanih u staklu.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services