Vizualizator | Predavanje i izložba fotokolektiva Invert

vizualizator, invert

U okviru Festivala Fotografije - Vizualizator, fotokolektiv Invert organizovaće predavanje na temu "Interakcija autora i dela u novinskoj fotografiji", počev od 17 časova u utorak 22. novembra u Ustanovi kulture Palilula (Ulica Mitropolita Petra br. 8).

Predavanje će prethoditi i svečanosti otvaranja izložbe spomenutog fotokolektiva, koje je zakazano za vreme nakon predavanja, počev od 19 časova, istog dana, na istom mestu.

Izložba fotografija kolektiva Invert nas uvodi u tragikomičnu priču o nadrealnoj stvarnosti u kojoj živi  običan čovek u našem društvu. Vođeni kolektivnim stavom da treba izvući u prvi plan i sačuvati od zaborava ono što se nalazi na marginama dnevnih novina. Članovi ovog foto-kolektiva su nam pripremili priču koja na volšeban način dočarava atmosferu svakodnevnog života. Narativni sloj cele izložbe, a i pojedinačnih kadrova, stvaraju kod posmatrača osećaj groteksnog, uverenje da šou može da počne, majstor ceremonije vas poziva u svoj kabare. Presecanje tog cirkusnog kolorita sa sekvencama crno-belih fotografija potvrđuje onu Vendersovu devizu da „život je u boji, ali crno-belo je mnogo realnije“. Ova izložba predstavlja aritmični kardiogram života „običnih“ i „odbačenih“, svih onih kojima smo okruženi, i onih koji smo i sami, koje ne vidimo zeslepljeni pompeznošću monotonije i površnosti.
Iva Leković, istoričarka umetnosti

Vizualizator-

Beogradski Festival Fotografije - Vizualizator je događaj koji predstavlja kompletnu reprezentaciju varijeteta fotografskih pravaca, kroz sedam izložbi, dve tribine i četiri radionice. Osnovne ideje festivala su fotografija kao deo savremene umetnosti, sociološki fenomen, moćno komunikacijsko sredstvo i fotografija kao dokument o vremenu. Festival donosi uzbudljive izložbe i interaktivne radionice sa presekom fotografske produkcije iz celog sveta. U fokusu festivala je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services