"Vrućina" - izložba analognih fotografija Milice Mitić u Zaokretu

Izložba fotografija Milice Mitić u Zaokretu

Izložba analognih fotografija Milice Mitić pod nazivom "Vrućina", biće otvorena u nedelju, 22. jula od 17 časova u Zaokretu (Cetinjska 15).

 

Ovo je prva izložba Milice Mitić, i svojevrsni je omaž njenom foto-aparatu.

 


„Vrućina“ je omaž mom foto-aparatu, koji odbija da radi ako je spoljašnja temperatura niža od 5˚C (tek tako mu zakaže mehanika), ali savršeno funkcioniše na +37˚C. Upravo zato ga doživljavam kao malu repliku sebe, za koju vrućina predstavlja onih divnih mesec dana u godini kada ne moram da nosim čarape.

Postavljajući ove fotografije u zajednički prostor pokušavam da izgradim univerzum u kome vrućina znači šarenilo i golotinju, hortenzije i popodnevni odmor, daleko od gradskog prevoza, nervoze i proširenih krvnih sudova.
Autorka, Milica Mitić.

Milica Mitić je završila holandski jezik i književnost na Filološkom fakultetu i master studije „Kulturna politika i menadžment u kulturi“ na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Uglavnom se bavi stvarima koje nemaju veze sa tim. Osnovala je dva benda, a sarađivala sa velikim brojem njih. Njene fotografije nalaze se na omotima nekoliko nezavisnih muzičkih izdanja (Lula Mae „Iza zida“, Lula Mae „Sever“, Miša Peruničić „Gde ću sad, moja ružo/Isplovismo“, Kompilacija „English as a second language“). Od 2016. godine, vodi fotografski dnevnik sa putovanja - mikrobeg.com.

Izložba će biti otvorena do 4. avgusta 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text