Zagreb Design Week

Zagreb Design Week

Svečano otvaranje Zagreb Design Week-a, biće upriličeno večeras, 11. maja u 19 časova u hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu (Savska cesta 18).

 

 

 

 

Nekadašnja respektabilna dizajnerska manifestacija Tjedan dizajna Zagreb od ove godine, u svom petom izdanju, održava se pod novim imenom - Zagreb Design Week, na novoj centralnoj lokaciji i sa novim vizuelnim identitetom za koji je bio zadužen zagrebački dizajn studio Šesnić&Turković.

Celokupna manifestacija se ove godine iz prostora Kuće za ljude i umetnost - Lauba preselila u halu 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao novu centralnu lokaciju na kojoj će u periodu od 11. do 20. maja biti organizovane brojne izložbe, predavanja, radionice, paneli i filmske projekcije na temu dizajna.

Market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i kompanija koji će posetiocima ponuditi svoje proizvode, od mode do nameštaja. Rekordan je i broj partnerskih lokacija, koji je od prošlogodišnjih 39 narastao na 50.

Tjedan dizajna Zagreb održava se od 2014. godine s ciljem povezivanja dizajnera i privrede, kao i popularizacije dizajna u široj javnosti. Manifestacija je za pet godina svog postojanja, prerasla u najveći hrvatski festival dizajna i kreativnosti. Sa novim imenom na engleskom jeziku, sam festival, kao i hrvatski dizajn, efikasnije će se promovisati i van granica Hrvatske i regiona.

Ovogodišnja tema festivala je "Suvremeno/Svevremeno" kojom se na zanimljiv i kreativan način preispituje trajanje dizajnerskih rešenja – od klasika dizajna koji su uvek aktuelni do dizajna koji je nestao ubrzo po nastanku. Ovaj dualni karakter dizajna preispitivaće se izložbom hrvatskih dizajnera, a najbolje radove nagradiće međunarodni žiri, najavili su organizatori festivala Tina Marković i Daniel Tomičić.

Poslednja tri dana manifestacije proći će u znaku sajma umetnosti Art Zagreb koji se prvi put otvara u okviru Zagreb Design Week-a a cilj mu je oživljavanje tržišta umetnosti u Hrvatskoj.

Zagreb Design Week organizuje Scuderia Zagreb u saradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom grada Zagreba i partnerstvom s Tehničkim muzejom Nikola Tesla.

Satnica manifestacije 

Zagreb Design Week na Facebooku

Zagreb Design Week na Instagramu

 

Vizuali i fotografija: Studio Šesnić&Turković

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services