Zatvoren 6. Bašta fest!

Zatvoren 6. Bašta fest!

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, svečano je zatvoren u Bajinoj Bašti.


Već šestu godinu zaredom ovaj uzbudljiv festival akcentuje filmove s kvalitetnim glumačkim ostvarenjima, skreće pažnju na mlade autore, kratki film, ali i pravi pomak u decentralizaciji kulture u našoj zemlji.

 


Ceremonija zatvaranja održala se u bioskopu “Vlaja” gde se su se publici obratili članovi žirija – Dragana Varagić, glumica iz Srbije, Raško Miljković, reditelj iz Srbije i Karla Fote, producentkinja iz Rumunije, koji su u protekla tri dana pogledali 24 filma iz 18 zemalja i nagradili sledeće autore:

Najbolji film - "Randevu u mesečevoj orbiti" Mélanie Charbonneau
Najbolji reditelj - Alexander Sagmo "Zvuk neočekivane smrti"
Najbolji scenario - Charles Habib-Drouot "Kraljica Krokodil"
Najbolja glumica - Sofia Kokkali "Hektor Malo: Poslednji dan u godini" Jacqueline Lentzou
Najbolji glumac - Uroš Aziraj "Žicka" Ivan Bukvić
Specijalna nagrada - Daisy Sadler za scenario "Crna šuma" Jean-Marc E.Roy & Philippe David Gagné
Specijalna nagrada - za glumce Bas Keizer i Gijs Blom "Dante vs Muhamed Ali" Marc Wagenaar

Jevremović Saška, Živanović Hristina i Ivan Đurić - koje čine ovogodišnji Žiri mladih dodelili su nagradu za najbolji film ostvarenju "Žicka", reditelja Ivana Bukvića.

Ove godine pokrenut je i program Bašta Pitch, u okviru kog petoro reditelja predstavilo svoje projekte i to: Jovan Dimoski, Tamara Broćić, Aleksa Mihajlović, Nemanja Novosel i Nikola Polić. Oni su u toku festivala radili sa mentorkom Minom Đukić i gostujućim predavačem Milanom Stojanovićem na razvoju svojih projekata i pripremi za pitch (prezentaciju) projekta.

Nakon oba žirija, učesnicima i gostima festivala obratio se direktor Jovan Jelisavčić koji se zahvalio celokupnom timu Bašta festa, sponzorima, kao i mnogobrojnim mladim volonterima koji su i ove godine u velikoj meri doprineli realizaciji festivala. Nakon Jovana Jelisavčića, umetnička direktorka Maja Šuša najavila je dugometražno ostvarenje “Zlogonje” koje je zatvorilo ovogodišnji festival.

Kada se ceremonija dodele nagrada završila, publika se preselila u Dom omladine Ustanova Kultura, gde su okviru muzičkog programa nastupali bendovi Buč Kesedi i Šajzerbiterlemon.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services