Zgrada Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Istorija, nasleđe, budućnost.

Zgrada Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Istorija, nasleđe, budućnost

Predstavljanje rezultata istraživanja privatne kuće Marka Stojanovića, u kojoj se od 1937. godine nalazi Akademija/Fakultet likovnih umetnosti, održaće se u petak, 15. marta u Galeriji FLU (Кnez Mihailova 53).

 

 

 

Izložba "Кnez Mihailova 53, Кnez Mihailova 53. DOКUMENTACIJA" predstavlja rezultate istraživanja privatne kuće Marka Stojanovića rađene za potrebe prethodne izložbe "Кnez Mihailova 53, Кnez Mihailova 53", a koja su nastavljena i nakon nje i uobličena u istoimenu publikaciju objavljenu 2018. godine, a koju će ovom prilikom Mariela Cvetić, umetnica i Bojana Burić, istoričarka umetnosti promovisati u Galeriji FLU u pauzi između sesija naučnog skupa “Zgrada Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Istorija, nasleđe, budućnost”.

DOКUMENTACIJA je jednim delom predstavljena kao originalna (knjige), delom kao kopija originalne (kopije iz arhiva), ali i kao umetnička interpretacija dokumentacije (radovi koji ukazuju na prelaz kroz medije – iz analogne fotografije u digitalnu i ponovo u analognu, crteži).

Mariela Cvetić, umetnica i teoretičarka umetnosti, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu gde je i magistrirala. Doktorirala na Interdisciplinarnim doktorskim studijama Teorije umetnosti i medija Univerziteta umetnosti u Beogradu. Autorka je deset samostalnih izložbi i većeg broja grupnih izložbi, kao i izložbi sudenata Arhitektonskog fakulteta. Objavila je knjigu Das Unheimliche:  psihoanalitičke i kulturalne teorije prostora (Beograd, 2011) i The Artist’s Book/Umetnikova knjiga, (Beograd, 2013), kao i veliki broj poglavlja u monografijama. Učestvovala u radu velikog broja konferencija. U umetničkom i teorijskom radu bavi se problemima odnosa subjekta i prostora.

Rezultati istraživanja mogu se pogledati i u subotu 16. marta 2019. godine, u Galeriji FLU, od 10 do 20 časova.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text