Zimska škola "Grad budućnosti"

Zimska škola "Grad budućnosti"

Zimska škola "Grad budućnosti" počinje 26. januara 2019. godine!

 

Zimska škola dizajna i novih tehnologija „Grad budućnosti“ namenjena je deci uzrasta od 9 do 13 godina, održava se u Makedonskoj 21 (prostorije Impact Hub-a) subotom od 11 do 13.30h.

 

 

Datumi održavanja škole su 26. januar, 2. februar, 9. februar i 16. februar. Vaše dete možete prijaviti popunjavanjem prijave na ovom linku.

Rok za prijavu je 25. januar 2019. godine.

Škola se bavi važnim temama koje se tiču održivog razvoja i budućnosti gradova kao što su modeli održivog stanovanja, ishrane, tretiranje otpada, poslova budućnosti i provođenja slobodnog vremena.


 

TEME ZIMSKE ŠKOLE
Teme su podeljene u četiri modula:
1. Grad budućnosti – Održivi razvoj – Razvoj empatije - Šta ja mogu da uradim?
2. Šta je to MAKER obrazovanje – Osnovi elektronike i programiranja sa Micro bitom
3. Razmišljaj kao dizajner - Kreativni proces – Upoznavanje materijala -Fukcionalnost - Izrada prototipa
4. Uvod u digitalnu pismenost – Upotreba fotografije, teksta i videa – Izrada finalnih prezentacija – Predstavljanje dečjih projekata

ŠTA ĆE DECA NAUČITI:
Deca će imati priliku da na kreativan način rešavaju ekološke i društvene izazove koristeći elektroniku i programiranje sa Micro bitom i programskim jezikom Scratch, kao i kreativne i reciklažne materijale.
Fokus je dizajniranje koncepta, izrada prototipa rešenja i video prezentacija koje ćemo predstaviti na pratećem događaju i izložbi krajem februara 2019. godine.
Na ovaj način deca uče kako da kreativno razmišljaju, rešavaju realne izazove, razvijaju preduzetničke veštine, rade u timu, stiču osnovne naučno-tehnološke i digitalne pismenosti.
Program počiva na Maker obrazovanju što znači da su deca angažovana na konkretnim projektima, kreativnom rešavanju izazova (design thinking) i UN ciljevima održivog razvoja.KAKO MOŽETE PRIJAVITI VAŠE DETE:
Vaše dete možete prijaviti popunjavanjem prijave na ovom linku.

Broj polaznika je ograničen. Dodatne informacije možete dobiti na 064 138 96 16 ili designathonserbia@gmail.com.

CENA PROGRAMA:
Broj polaznika je ograničen. Cena ovog mesečnog ciklusa od 12 termina (4 termina po 3 školska časa) iznosi 4000 RSD u promotivnom periodu koji traje do 13. januara. Nakon toga, cena će biti 5500 RSD. Moguće je prisustvo i na pojedinačnim modulima 3 radionice po 45minuta iznosi 1400 RSD.
Uračunat je sav potreban materijal, oprema i osveženja za polaznike.
Dodatne informacije možete dobiti na 064 138 96 16 ili designathonserbia@gmail.com.
Na kraju škole, polaznici dobijaju sertifikat o uspešno završenom programu i vaučer sa 5% popusta na tromesečni kurs po želji u okviru KIDMAKER škole dizajna i novih tehnologija koja kreće s radom u martu 2019. godine.

KO SU REALIZATORI PROGRAMA:
Sa decom rade predavači koji dolaze iz oblasti dizajna, pedagogije, ekologije i informacionih tehnologija, kao i gosti iz različitih oblasti koje program pokriva.
Program škole je nastao na osnovu Designathon WorksⓇ edukativnog programa i metoda iz Holandije čiji je fokus podsticanje dece od 7 do 18 godina da postanu dizajneri budućnosti kreirajući inovativna rešenja ekoloških i društvenih izazova pomoću novih tehnologija.
Zimsku školu “Grad budućnosti” organizuje KID HUB udruženje posvećeno osnaživanju kreativnog potencijala dece i mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo.
Više o nama možete videti ovde www.designathon.rs ili www.kidhub.rs

 

Fotografija: Designathon Works, Arhiva

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services