Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Obeležavanje 50 godina od premijere filma "Skupljači perja" u Muzeju Jugoslavije

Muzej Jugoslavije, u saradnji s kompanijom Avala film Way i Jugoslovenskom kinotekom, u utorak 28. marta od 17.00 časova organizuje program obeležavanja 50 godina od premijere filma Aleksandra Petrovića Skupljači perja.

 

Bodies at Work (Maja Bekan & Angela Serino) u Remontu

Izložba (Dys)functional Propositions – (Dis)funkcionalne propozicije, umetničke grupe Bodies at Work (Maja Bekan i Angela Serino), biće otvorena u ponedeljak, 3. aprila u 20 časova, u galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7).

Izložba će biti otvorena do 13. aprila.


Umetnička grupa Bodies at Work (Maja Bekan i Angela Serino) predstaviće svoj rad u Remontu kroz seriju zamišljenih razgovora i akcija sa odabranim gostima.

Galerija Бартcелона | Izložba "Guilty Pleasure" Odete Katane

Izložba fotografija rumunske autorke Odete Katane (Odeta Catana), pod nazivom "Guilty Pleasures", biće otvorena u ponedeljak, 27. marta u 19 časova u galeriji Бартcелона (Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96).

Izložba će biti otvorena do 8. aprila.
 

 

Contemporary Balkan Art (CoBA) | Izložba Interruption u londonskom klubu Library

Contemporary Balkan Art (CoBA) predstavlja izložbu Interruption u londonskom klubu LIBRARY. Postavku čine slike, crteži, grafike, skulpture, fotografije i video radovi, koji do sada nisu izlagani na ovim prostorima.

Izložba Interruption je otvorena u londonskom klubu LIBRARY, na adresi 112 St Martin’s Lane, WC2N 4BD, od 6. aprila do 11. maja 2017. godine.

Razgovori 15 u MJ-u | O gastarbajterima i gastarbajterstvu

Muzej Jugoslavije vas poziva u četvrtak 23. marta u 18.00 časova na razgovore o gastarbajterima i gastarbajterstvu, povodom aktuelne izložbe Jugo, moja Jugo – gastarbajterske priče.

 

 

Vojnik 5: počinje!

Večeras počinje 5. međunarodna konferencija (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik – Veza! Konferencija počinje projekcijom filma Design Is One: The Vignellis i javnim razgovorom Ping-pong sa publikom.

Projekcija i razgovor će se održati u Marsh – Open Space-u, u Cetinjskoj 15, sa početkom u 19 časova.

 

 

 

Živi Atelje DK Zagreb | foto-izložba Ane Horvat i Damiana Nenadića

U sredu 22. marta u 19 časova, u zagrebačkoj galeriji Živi Atelje DK, otvara se izložba NIŠTA ZA PRIJAVITI koja predstavlja fotografski projekt Ane Horvat i Damiana Nenadića.

 

 

 


Naša komunikacija započela je preko Facebooka, gde smo mogli da vidimo fotografski rad jedno drugog. Shvatili smo da nas povezuje fotografisanje svakodnevnice, sa sličnim, melanholičnim atmosferama. Zbog te sličnosti smo odlučili da izložimo naše radove zajedno.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services