Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Počinje međunarodna strip konferencija Kragujevac Comic Con

Međunarodna strip konferencija "Kragujevac Comic Con" ugostiće ugledne umetnke i stručnjake za strip i popularnu kulturu iz Italije i Srbije, od 22. do 25. juna u tri grada: Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

 

 

 

New Moment osvojio Zlatnog lava u Kanu

Regionalna agencija New Moment New Ideas Company, osvojila je i četvrtog, zlatnog lava u Kanu, za projekat “The ONE - Jedna knjiga za mir” u kategoriji Dizajn.

 

 

 

 

Ulična galerija | Izložba mladih hrvatskih umetnika Bridges

Izložba mladih hrvatskih umetnika “Bridges” u organizaciji Ulične galerije i Društva povjesničara umjetnosti iz Rijeke, biće otvorena u petak 23. juna u 20 časova, u Uličnoj galeriji (Čavketov pasaž).

Putujuća izložba Bridges je trogodišnji je umetnički projekat čije su misija i vizija predstavljanje, potpora i regionalno umrežavanje mlade hrvatske savremene umetničke scene.

 

 

Izložba filmskih plakata studija Šesnić&Turković u Zagrebu

U okviru zagrebačkog festivala "Dani hrvatskog filma"‎, biće održana izložba "Filmski plakati: Šesnić i Turković" istoimenog studija koji čine Marko Šesnić, Goran Turković, Andrea Sužnjević i Iva Sindik.

Izložba će biti otvorena u utorak, 22. juna u 19.30 časova na Akademiji dramskih umetnosti (Frankopanska 22, Zagreb).

 

Javni apel portala SEEcult.org

Prenosimo vam u celosti pismo osnivača portala za kulturu SEEcult.org, povodom izostanka podrške na konkursima Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Grada Beograda za 2017. godinu.

 

 

„Waxit umesto Brexit“ u muzeju Madam Tiso

Povodom predstavljanja nove voštane figure u muzeju Madam Tiso u Beču organizovana je specijalna izložba pod nazivom „Waxit umesto Brexit“ koja će biti otvorena do 2. jula 2017. godine.

 

 

Postavka prikazuje sve britanske figure na popodnevnom čaju.

Nagrade prvog srpskog izdanja Effie Awards Festivala

Dobitnici nagrada na prvom Effie Awards Festivalu u Srbiji proglašeni su 15. juna u Hotelu Radisson Blu Old Mill Hotelu u Beogradu pred oko 150 zvanica, predstavnika marketinške struke.

Dva srebrna trofeja i šest bronzanih dodeljeno je najuspešnijim kampanjama realizovanim u periodu od 1. jula 2015. do 31. decembra 2016. godine.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services