Global

Svetlosna instalacija naše umetnice u Švedskoj

Cellula" je pobedničko rešenje konkursa za permanentnu umetničku instalaciju za novoizgrađeni kompleks gradske bolnice u Alingsås-u, rad naše umetnice Aleksandre Stratimirović.


 

 

 

”Cellula" je spomenik životu, oblikovan u formi monumentalnih skulptura. Osnovni i prepoznatljivi element je ćelija, koja gradi kompozicije u različitim veličinama i konstelacijama.

Na trgu, ispred glavnog ulaza u bolnicu, centralno je locirana monumentalna skulpturalna kompozicija.

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Premijera videa i razgovor sa YouTube dvojcem Marka Žvaka u riječkoj Filodrammatici

Premijera videa i razgovor sa YouTube dvojcem Marka Žvaka, održaće se 14. novembra u 20 časova u velikoj dvorani riječke Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka).

 

 

 

 

Izložba Mata Đuranovića u Crnogorskoj galeriji umetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju

Narodni muzej Crne Gore će 9. novembra s početkom u 19 časova otvoriti izložbu umetničkih dela Mata Đuranovića. Izložba će biti predstavljena na prvom spratu u Crnogorskoj galeriji umetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju.

 

 

Jednodnevni umetnički Festival "Kunstentropie" u Beču

Jednodnevni umetnički Festival „Kunstentropie-Alien Review“, održava se u nedelju, 11. novembra u Galeriji "AU" u Beču (Brunnengasse 76)!

 

Jednodnevni umetnički festival „Kunstentropie“ predstavlja međunarodni projekat osmišljen kao saradnja četiri nevladine organizacije iz Austrije, Srbije, Švajcarske i nekoliko slobodnih umetnika.

 

Američki debi Miloša Tomića i Marije Đorđević – muzički spot za pesmu Petals Fall

Domaći umetnici debituju na Američkoj Indie rok sceni!

 

Američki debi Miloša Tomića i Marije Đorđević – muzički spot za pesmu Petals Fall, kalifornijskog electro-folk dua Lexington Kills!


Izložba "Živjeti najbolji život“ Milijane Istijanović u Ateljeu DADO

Narodni muzej Crne Gore će u sredu, 7. novembra, s početkom u 19 časova, u Ateljeu DADO otvoriti izložbu Milijane Istijanović pod nazivom "Živjeti najbolji život“.


 

 

 

 

Beč: izložbe u prvoj polovini 2019. godine

Umetnici Bečke moderne, stvaralaštvo austrijskog umetnika Kristijana Ludviga Aterzea (Christian Ludwig Attersee) i Beč u ogledalu književnosti samo su neke od izložbi koje se pripremaju u Beču u prvoj polovini 2019. godine.

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text