Global

Svetlosna instalacija naše umetnice u Švedskoj

Cellula" je pobedničko rešenje konkursa za permanentnu umetničku instalaciju za novoizgrađeni kompleks gradske bolnice u Alingsås-u, rad naše umetnice Aleksandre Stratimirović.


 

 

 

”Cellula" je spomenik životu, oblikovan u formi monumentalnih skulptura. Osnovni i prepoznatljivi element je ćelija, koja gradi kompozicije u različitim veličinama i konstelacijama.

Na trgu, ispred glavnog ulaza u bolnicu, centralno je locirana monumentalna skulpturalna kompozicija.

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Izložba "Kritički inženjering" u Rijeci

Izložba "Kritički inženjering", biće otvorena u četvrtak, 7. marta u 20 časova u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka). 

 

Izložbu organizuje Drugo more, a u Rijeku donosi radove svetski priznatih umetnika Juliana Olivera, Danje Vasilieva, Bengta Sjöléna i Gordana Savičića.

 

 

Umetničko proleće u Beču

Beč je dobio novi festival umetnosti – „Foto Wien“, koji će biti organizovan svake druge godine.

 

Ove godine od 20. marta do 20. aprila festival se održava u organizaciji muzeja „Kuns Haus Wien“ i nadovezuje se na mesec fotografije „Eyes On“.

 

 

CHEZ 186: 31 DAYS u Laubi

Izložba "31 DAYS" autora i grafiti umetnika CHEZ 186, biće otvorena 12. februara u 20 časova u Laubi - kući za ljude i umetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a).

Na izložbi "31 DAYS" Chez 186 izlaže deset najnovijih radova nastalih u tehnici spreja na medijapanu.

 

 

Objavljen uži izbor kandidata za Sony World Photography Awards 2019

Objavljen uži izbor kandidata za Otvoreno takmičenje i Takmičenje za mlade na Sony World Photography Awards 2019!

Svetska organizacija za fotografiju objavila je spisak fotografa koji su ušli u uži izbor Otvorenog takmičenja i Takmičenja za mlade konkursa Sony World Photography Awards 2019, prepoznajući najbolje pojedinačne fotografije iz 2018.

 

Izložbe u bečkim muzejima u drugoj polovini 2019. godine

U glavnom gradu Austrije već se uveliko spremaju izložbe koje će posetioci moći da vide u drugoj polovini 2019. godine.

 

 

 

 

 

 

Promocija foto-knjige "Osijek Snapshots" Filipa Bojovića

Zagrebačka promocija foto-knjige "Osijek Snapshots" grafičkog dizajnera i fotografa Filipa Bojovića održaće se u četvrtak, 7. februara u Botaničar baru u Zagrebu (Trg Marka Marulića 6).

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text