Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Finalisti prvog kruga konkursa za dizajn fasade: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE

Predstavljamo finaliste prvog kruga regionalnog konkursa za grafički dizajn fasade: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE.

Od 97 pristiglih radova iz svih bivših jugoslovenskih republika žiri je odabrao 20 koji će biti predstavljeni o okviru istoimene izložbe na predstojećem Mikser festivalu u Beogradu, od 25. do 28. maja 2017.

 

 

Plan B | Tribina "Betonski spavači"

U okviru Drugog Plana B - festivala subverzivnog filma, a povodom prikazivanja serijala "Betonski spavači" u subotu, 27. maja, u 16 časova, u holu Doma omladine Beograda, održaće se tribina "Betonski spavači" posvećena ovoj hrvatskoj dokumentarnoj seriji.

Razgovor vodi Ljubica Slavković, arhitekta iz Beograda, a u njemu učestvuju Saša Ban, reditelj i arh. Maroje Mrduljaš i Nevenka Sablić, scenaristi.

 

Sony RX10 III | Retke zverke izbliza

Sony serija fotografija iz divljine otkriva ugrožene vrste životinja!

 

 

Ovog proleća, evropski fotografi divljine imali su priliku da zabeleže prizore ugroženih životinja u njihovom prirodnom okruženju.

 

Najveći regionalni gejming i IT događaj posle Budimpešte sada je i u Beogradu

ASUS i Microsoft PlayITShow Srbija, najveći regionalni sajam gejming i IT industrije, posle Budimpešte se po prvi put održava 27. maja 2017. godine na Beogradskom sajmu u hali broj 4.

Organizatori su pripremili celodnevni doživljaj za sve ljubitelje video igara, konzoli, gedžeta, e-sporta, IT-a ali i jutjubere, gejmere i kosplejere.

 

Mikser festival 2017

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u legendarnim silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu (Dunavski kej 46), pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”.

Prvi dan Mikser festivala biće besplatan.

 

 

Erik Delmar u galeriji Haos

Galerija HAOS nastavlja sa međunarodnom saradnjom i priređuje izložbu crteža, skulptura i asamblaža argentinsko-francuskog umetnika po imenu Erik Delmar (Eric Delmare), koji je svoj život posvetio umetnosti i koji zapravo smatra da su umetnost i život jedno te isto.

Izložbu otvara profesor na Fakultetu likovnih umetnosti dr Miško Pavlović u utorak, 23. maja u 20 sati. Izložba će trajati do 16. juna ove godine.

 

40 godina postojanja Muzeja afričke umetnosti u Beogradu

 

Muzej afričke umetnosti: zbirka Vede i dr Zdravka Pečara ove godine obeležava 40 godina postojanja. Program obeležavanja jubileja obuhvata brojne događaje i aktivnosti.

Na datum otvaranja Muzeja, u utorak 23. maja u 18 časova otvara se ​​izložba „Nympa kor ndzizi – Čovek ne može opstati samˮ​. ​

 

 

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services