Global

Svetlosna instalacija naše umetnice u Švedskoj

Cellula" je pobedničko rešenje konkursa za permanentnu umetničku instalaciju za novoizgrađeni kompleks gradske bolnice u Alingsås-u, rad naše umetnice Aleksandre Stratimirović.


 

 

 

”Cellula" je spomenik životu, oblikovan u formi monumentalnih skulptura. Osnovni i prepoznatljivi element je ćelija, koja gradi kompozicije u različitim veličinama i konstelacijama.

Na trgu, ispred glavnog ulaza u bolnicu, centralno je locirana monumentalna skulpturalna kompozicija.

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Cupolone by Seletti

Italijanski brend Seletti slavi arhitekturu italijanske renesanse!

 

 

Seletti odaje počast jednom od simbola italijanske arhitekture - Kupola Bazilike Svetog Petra u Vatikanu, pretvorena je u osvetljenu skulpturu!

 

 

Vino Slučajno by BETON

Predstavljamo projekat dizajna etikete za vino Slučajno u izvedbi dizajn agencije BETON iz Zagreba.

 

Saradnici na projektu: Copywriting – Srđan Laterza; Štampa – Etikgraf; Produkcija - Ceh; Fotografije – Nikola Zelmanović.

 

 

 

Connect for Creativity | Umetničko-tehnološke rezidencije

Otvoreni poziv za umetničko-tehnološke rezidencijalne boravke u Atini, Beogradu i Istanbulu!

 

Rok za prijave je 28. jul, a formular za prijavu se nalazi na sajtu projekta Connect for Creativity.

 

21. SEMPL konferencija - Emma Rodero

21. SEMPL - "Veštačkim glasom teško je izazvati emocije"!

 

 

Tako kaže Ema Rodero (Emma Rodero) koja će biti jedan od ključnih govornika 21. konferencije medijskih trendova SEMPL, koja će se održati 28. i 29. novembra u hotelu Bernardin u Portorožu.
 

 

Radionica pisanja priče o budućnosti posla i rada američke umetnice Jennifer Lyn Morone

Dvodnevna radionica pisanja priče o budućnosti posla i rada američke umetnice Jennifer Lyn Morone u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 - Evropska prestonica kulture, biće održana u sredu 19. i u četvrtak, 20. juna u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28).

 

8. rođendan Laube i otvaranje izložbe Edite Schubert

8. rođendan Laube i otvaranje izložbe Edite Schubert biće upriličeni 14. juna s početkom u 20 časova u Laubi - kući za ljude i umetnost (prilaz baruna Filipovića 23a) u Zagrebu.

Nakon otvaranja izložbe posetioce očekuje Gallery Party. Muzički program uključuje DJ Boccu Sofistifunk i Aklea Neon, a za dodatnu zabavu pobrinuće se LeloHex.

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text