Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Retrospektivna izložba Slobodana Boba Slovinića na Cetinju

Retrospektivna izložba Slobodana Boba Slovinića biće otvorena 17. novembra u 19 časova u crnogorskoj galeriji umetnosti Miodrag Dado Đurić (Balšića pazar bb, Cetinje).

Organizator izložbe je Narodni muzej Crne Gore. Kustosi izložbe su Ljiljana Zeković i Miloš Marjanović. Izložba će biti otvorena do 31. decembra 2017. godine.

Ateljei Žitnjak, Zagreb | Izložba "Treće vrijeme" Neli Ružić

Izložba "Treće vrijeme" Neli Ružić biće otvorena 17. novembra u 19 časova u zagrebačkoj Galeriji AŽ Atelijeri Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb).

 

Izložba ''Treće vrijeme'' splitske umetnice Neli Ružić obuhvata seriju multimedijalnih radova međusobno povezanih interakcijom biografskih elemenata sećanja i istorijskih tačaka kolektivne memorije.

 

Konferencija „Cities in the Age of Climate Change“ u Beču

Grad Beč i gradsko preduzeće „Urban Innovation Vienna“ organizuju konferenciju „Cities in the Age of Climate Change“ 28. novembra 2017. godine u glavnom gradu Austrije.

Pariski klimatski sporazum iz decembra 2015. godine nije samo globalni politički izazov, već pre svega vrlo ambiciozan zadatak za budućnost svih gradova.

 

 

Inovacije na festivalu „Vienna Art Week“

U glavnom gradu Austrije od 13. do 19. novembra na festivalu „Vienna Art Week“ okuplja se umetnička scena.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala su „Inovacije“. „U društvu se uz pomoć veštačke inteligencije dosta toga pokreće, tako je i u umetnosti. Ali i umetnost je dosta uticala na tehnološki razvoj“, kaže umetnički direktor festivala Robert Punkenhofer.

 

 

 

Teyosh osvojile Zlatnog lava na Cinekid Festivalu za VR projekat Bananza!

Bananza! - VR projekat multidisciplinarnog dizajnerskog dua TeYosh, osvojio je Zlatnog Lava - nagradu publike, za najbolji rad na Cinekid Festivalu.

Prvo iskustvo rada na VR projektu doneo je Sofiji Stanković i Teodori Stojković (Teyosh) ovo lepo priznanje sa Cinekid Festivala u Holandiji.

 

Ateljei Žitnjak, Zagreb | Dan otvorenih atelijera: "Strategije saradnje"

Manifestacija Dan otvorenih atelijera: "Strategije saradnje" održaće se u subotu, 11. novembra od 17 časova u Atelierima Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb). 

 

 

Pojam saradnje zahvaćen je u širokom rasponu značenja i uslovljen pojedinačnim autorskim istraživanjima kao zajedničkim obeležjem delovanja svih umetnika u Atelijerima Žitnjak.

Sajam 3N: Napusti normalne naprave u riječkoj Filodrammatici

Drugo izdanje sajma "uradi-sam" kulture i hakovane tehnologije pod nazivom Sajam 3N: Napusti normalne naprave održava se od 9. do 11. novembra u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka).

"Uradi-sam" entuzijasti, inovatori i umetnici će predstaviti uređaje nastale hakovanjem svima dostupne tehnologije.

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services