Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Organ Vida | Izložba "Budnost, borba, ponos: Kroz njezine oči"

Izložba "Budnost, borba, ponos: Kroz njezine oči" koja se realizuje u saradnji s Organom Vida, biće otvorena u petak, 19. novembra u 19 časova u Umetnostnoj galeriji Maribor (Strossmayerjeva 6) u Mariboru, Slovenija.

 

 

 

Izložba nakon Maribora nastavlja svoj put po Evropi, a u septembru 2018. godine biće predstavljena i u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti tokom trajanja 10. izdanja Organa Vida.

Ultimate Ears' Portable Speakers BLAST & MEGABLAST | designed by Nonobject

Predstavljamo mobilne zvučnike BLAST i MEGABLAST renomiranog brenda Ultimate Ears

Iza svih Ultimate Ears (UE) proizvoda stoji potpis Nonobject dizajnerskog studija smeštenog u Palo Altu u Kaliforniji. Nonobject su osnovali Branko i Sunčica Lukić, nagrađivani srpski dizajneri.

 

Izložba "Tijelo" Alema Korkuta u Laubi

Izložba "Tijelo" Alema Korkuta, biće otvorena u četvrtak, 11. januara u 19 časova u Laubi - Kući za ljude i umetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a) u Zagrebu.


Lauba – Kuća za ljude i umjetnost predstavlja jednog od najznačajnijih vajara srednje generacije - Alema Korkuta, samostalnom izložbom naslovljenom „Tijelo“, u sklopu Laubinog ciklusa izložbi „Hrvatska umjetnost danas“.

 

Projekat #BLink

Nakon uspešnog projekta mola na obali reke Vrbas, koji je predstavljen u okviru Dana arhitekture - Banja Luka 2017, Small scale tim Istraživačkog centra za prostor je realizovao drugi po redu projekat u otvorenom javnom gradskom prostoru u Banjaluci.

 

 

Radi se o projektu #BLink - prostornoj i svetlosnoj instalaciji, koja stvara jedinstven praznični ambijent u gradu.

Kulturni pregled Beča za 2018. godinu

Brojni posetioci iz čitavog sveta svake godine dolaze u glavni grad Austrije da se upoznaju sa kulturnom ponudom ovog grada.


Pored standardnih ponuda u bečkoj Državnoj operi, u muzejima i pozorištima ili tokom „Bečkih festivalskih nedelja“ predstavljamo vam ustanove kulture u vlasništvu Grada tj. Bečkog holdinga.

 

 

Izložba "My Architecture Diary" Dragana Strunjaša

Izložba "My Architecture Diary" Dragana Strunjaša, predstavljena je publici širom sveta na onlajn patformi Onlineum - Online Museum od 24. do 30. decembra.

Još jedna godina je na kraju, "My Architecture Diary" se nastavlja. Projekat se konstantno bavi Beogradom i arhitekturom, proučavanjem odnosa između grada, arhitekture, ličnog života i društva.

 

 

ART@IGF izložba

Diplo Fondacija predstavlja Art@IGF, umetničku izložbu, koja se trenutno održava u okviru Internet Governance Foruma u Palati Ujedinjenih nacija u Ženevi.

Po prvi put u istoriji Internet Governance Foruma (IGF), program obuhvata i umetničku izložbu koja spaja digitalne politike, umetnost i stručnjake u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text