Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

We are Europe na Resonate festivalu!

Resonate festival: od 19. do 22. aprila 2017, We are Europe je ponovo u Beogradu.

Resonate Music i Resonate Conference ove godine pozivaju c/o pop Festival & Convention i Sónar i Sónar+D da prezentuju svoje umetničke programe i vizije budućnosti kulture u Evropi, svojim izborom predavača i izvođača.

 

 

Gastarbajterski filmski maraton u MIJ-u

U sklopu pratećeg programa izložbe "Jugo, moja Jugo - gastarbajterske priče", u subotu, 25. februara, sa početkom u 13 časova, biće održana projekcija televizijskih reportaža, dokumentarnih i igranih filmova u bioskopskoj sali muzeja.

Program je realizovan u saradnji sa Programskim arhivom RTS-a, Jugoslovenskom kinotekom, RTV Vojvodina, Art filmom i Želimirom Žilnikom.

 

 

PROGRAM

Design District Zagreb ove godine duži, raznovrsniji i “zeleniji“

Design District Zagreb - festival u kojem je prošle godine uživalo oko 30 hiljada posetilaca, ove godine će trajati 2 dana duže, od 13. do 18. juna.

Pozivi za učestvovanje u programu u četiri različite kategorije, objavljeni su na web stranici projekta.

 

 

Najveći start ap centar jugoistočne Evrope u Beču

U srcu Beča u poslovno-hotelskom kompleksu „Design Tower“ biće smešten jedan od najvećih start ap centara u jugoistočnoj Evropi.

Kompanija „weXelerate“ okupiće na jednom mestu velika preduzeća, investitore, zajedničke poduhvate, start ap preduzeća, poslovne inkubatore i partnere u oblasti prodaje i usluga kako bi sarađivali na razvoju novih digitalnih poslovnih modela.

 

CPN | Doktorati u prozi: ilustrovane priče

Centar za promociju nauke predstavlja novo izdanje – knjigu „Doktorati u prozi: ilustrovane priče“

Ovo po mnogo čemu jedinstveno izdanje čini 11 originalnih eseja i ilustracija, inspirisanih temama 11 doktorskih disertacija odbranjenih u Srbiji u poslednjih pet godina.

 

 

 

Jonathan Barnbrook | David Bowie na poštanskoj marci San Marina

 

Britanski dizajner Džonatan Barnbruk (Jonathan Barnbrook), uradio je seriju poštanskih marki sa likom Dejvida Bouvija za poštu grada-države San Marino.

 

 

 

14. Noć muzeja: Velike i male revolucije

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja najavljuje da će ovogodišnja manifestacija u Srbiji, biti održana u subotu 20. maja.

 

 

 

 


Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, pod sloganom „Otvori oči u noći“, ove godine održava se četrnaesti put.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services