Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Izložba "Iza linije" | Ivana Armanini, Igor Hofbauer i Miron Milić

Izložba "Iza linije" Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića, biće otvorena u četvrtak, 24. maja u 21h Galeriji Zuccato u Poreču (Decumanus 34).


 

 


 

Dani arhitekture Banjaluka 2018. HERIT.CITY – Grad i nasleđe

Istraživački centar za prostor po četvrti put organizuje Dane arhitekture Banjaluka koji će se održati u periodu od 2. do 10. juna.

Centralni deo događaja je simpozijum koji se održava u petak 8. juna i subotu, 9. juna u prostorijama Gradskog pozorišta ”Jazavac”, kada će predavači i najbolji protaganisti iz oblasti arhitekture danas, kako iz regiona tako i drugih evropskih zemalja, predstaviti svoj rad, vizije i ideje.

Beč: 6 dana, 6 muzeja, 6 evra

Da bi privukli publiku koju sport posebno ne interesuje bečki Muzej istorije umetnosti i Bečki turizam planiraju da pred početak Svetskog prvenstva u fudbalu 14. juna 2018. godine pokrenu specijalnu akciju na instagramu u vidu ponude „#viennamuseumsixpack“.

 

 

 

 

Dani arhitekture Sarajevo | Prostor slobode

Dani arhitekture u Sarajevu su u okviru ovogodišnje teme – Prostor slobode, raspisali konkurs za studente i mlade arhitekte, i pozvali ih da odgovore na temu kroz promatranje lokacije jedinstvenog sarajevskog prostora slobode – bob i sankaške staze na Trebeviću.

 

 

Elvisov bicikl na izložbi u Beču

U okviru različitih manifestacija kojima se u Beču obeležava 200 godina od nastanka bicikla postavljena je multimedijalna izložba „Radost vožnje biciklom“ u naselju Nordbanhof u drugom okrugu na kojoj će biti prikazano 50 različitih bicikala.

 

 

 

Najzanimljiviji eksponat je crveni bicikl kralja rokenrola, Elvisa Prislija.

Zagreb Design Week

Svečano otvaranje Zagreb Design Week-a, biće upriličeno večeras, 11. maja u 19 časova u hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu (Savska cesta 18).

 

 

 

 

Otvaranje 11. Rovinj Photodays

Jedanaesto izdanje festivala Rovinj Photodays, biće otvoreno 4. maja u 13 časova u Zavičajnom muzeju grada Rovinja, kada će biti i otvorena Velika izložba finalista International Competition of Contemporary Photography – 11th RovinjPhotodays, 2018.

 

 

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text