Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Señor i Outdoor akzent u kampanji “Budi smart: dok tipkaš, ne vozi”

Na problem korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, ukazala je kompanija Outdoor akzent uz pomoć agencije Señor, koja je kreirala kampanju “Budi smart: dok tipkaš, ne vozi”, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

 

 

Izložba "Paradise Now" Ivane Tkalčić

Izložba "Paradise Now" Ivane Tkalčić biće otvorena 14. marta u 19 časova u ISO -Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi - Škola primenjene umetnosti i dizajna (ŠPUD) (Trg Republike Hrvatske 11) u Zagrebu.

 

 

 

Izložba "Sunce" Ivana Karage u Laubi

Izložba "Sunce" autora Ivana Karage, biće otvorena u utorak, 6. marta u 19 časova u Laubi - Kući za ljude i umetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a) u Zagrebu.

 


 

 

 

Ovo je prva samostalna izložba Ivana Karage, sa kojim se Lauba upoznala u septembru 2017. godine, nakon potrage za autorom murala na Selskoj ulici, koja je objavljena preko Laubinih društvenih mreža.

Izložba "Dijalog u tami" u Beču

U najstarijem manastiru u glavnom gradu Austrije „Šotenštift“ (Schottenstift) nalazi se muzej u kojem se ništa ne vidi.
 

Slepi vode posetioce kroz prostor, a ono što je posebno – vlada potpuni mrak, doživljaj koji „otvara“ oči i pruža više razumevanja za slepe i slabovide.

 

U okviru ove izložbe slepi i posetioci koji vide menjaju uloge u trajanju od jednog sata. Slepi vodiči vode posetioce kroz svakodnevne situacije u mrklom mraku.

Predstavljanje knjige Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961. - 1987.

Institut za istoriju umetnosti, Institut za savremenu umetnost i Oris Kuća arhitekture organizuju promociju knjige Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961. - 1987. koja će se održati 28. februara s početkom u 18 časova u Oris Kući arhitekture (Ulica kralja Držislava 3) u Zagrebu.

 

 

 

Chiavalon maslinova ulja | Bruketa&Žinić&Grey u saradnji sa Sanjom Rotter

Kako izgleda kada se spoje nagrađivani proizvod i turistička promocija!

Inspirisana tradicionalnom istarskom arhitekturom i savremenom umetnošću, Chiavalon maslinova ulja dobila su zanimljivo pakovanje u izvedbi kreativaca iz reklamne agencije Bruketa&Žinić&Grey u saradnji sa Sanjom Rotter.

 

unBLOK by Señor

Predstavljamo interni projekat zagrebačke agencije Señor - novi kancelarijski materijal pod nazivom unBLOK, koji svom vlasniku uskače kad ideje pljušte, ali i kad potpuno presuše.

 

 

 

 

 

Iako blokade jesu sastavni deo kreativnog procesa, kad rok stisne, dobro će vam doći unBLOK

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text