Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

„Tetragon“ je predstavio novi Brajev displej

Brajevo pismo već decenijama predstavlja najbolje rešenje za slepe i slabovide, ali još uvek nije prilagođeno današnjem vremenu modernih tehnologija.

Brajevi displeji su skupi, komplikovani i glomazni. Institut Tehničkog univerziteta u Beču „Tetragon“ nedavno je predstavio sasvim novi Brajev displej.

 

 

U Beču podignut spomenik u znak sećanja na stradale Jevreje

U znak sećanja na deportovane i stradale austrijske Jevreje Grad Beč je podigao spomenik na mestu nekadašnje železničke stanice „Aspangbanhof“ u obliku dve betonske šine dužine 30 metara koje vode u tamni, šuplji betonski blok i simbolišu železničke šine koje su vodile u smrt i zaborav.

 

 

 

 

FLUID | FOTO FEST BAR 2017

Nakon uspešne glavne festivalske sesije FLUID dizajn forum #05 sa temom „Vidljivo/Visible“, koja je održana od 21. do 27. aprila u Podgorici i 26. aprila na Cetinju, kao deo aktivnosti druge sesije, FLUID i Fakultet likovnih umetnosti Cetinje se kao partneri pridružuju Turističkoj organizaciji Bar koja je organizator prvog FOTO FEST-a Bar, u periodu od 19. do 22. septembra 2017. godine.

 

 

 

Kurt Virt (1917-1996.) – dizajner, grafičar, zanatlija, slikar

Izložba posvećena Kurtu Virtu (Kurt Wirth, 1917-1996.), renomiranom švajcarskom dizajneru i umetniku koji je obeležio švajcarsku i evropsku scenu grafičkog dizajna, biće otvorena do 7.

"Lajk end šer", izložba Željka Badurine u riječkoj Filodrammatici

"Lajk end šer", izložba Željka Badurine biće otvorena 18. septembra u 20 časova u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka).

Na izložbi će biti predstavljeno stotinjak radova zagrebačkog vizuelnog umetnika Željka Badurine koji od 2012.

10.Weekend Media Festival | Novinarstvo koje je razotkrilo fudbal kao prljavu igru

Jubilarni deseti Weekend Media Festival održava se od 21. do 24. septembra u Rovinju!

 

Moć istraživačkog novinarstva na Weekend Media Festivalu: Sve o skandalu koji je srušio najveće fudbalsko carstvo!

 

 

Osim Jonathana Calverta koji je fudbal razotkrio kao prljavu igru, u Rovinju će o mobile-first praksi govoriti Googleov Dominik Osterholt.

Prvo izdanje Plana D ugostiće Brucea Sterlinga

Prvo izdanje Plana D sa temom TEHNOOPTIMIZAM / TEHNOPESIMIZAM, ugostiće Brucea Sterlinga, poznatog pisca naučne-fantastike, predvodnika cyberpunk žanra, publiciste, urednika, teoretičara i futuriste.

 

 

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services