Global

Izložba "Njen krug" u Parizu

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 

50 knjiga I 50 korica 2015


Objavljeno je najboljih 50 knjiga i 50 korica sa takmičenja 50 books I 50 covers 2015, koje svake godine organizuje Dizajn Observer u saradnji sa Američkim institutom za grafičku umetnost.


 

“10” by Marion Bataille

Posle knjige ABC3D, Marion Bataille objavljuje novu knjigu pod nazivom “10”.

 

 

Autor i ilustrator knjige je umetnica i grafički dizajner Marion Bataille, rođena 1963. godine. Diplomirala je na ESAG-u (School of Graphic Arts), i prvo je radila kao grafički dizajner i fotograf, a od 1997. godine i kao ilustrator.

 


Marion živi i radi u Francuskoj, u Parizu. Radi i za Pompidou Centre, Le Monde i druge renomirane francuske izdavače.

Izložba radova Srđe Dragovića i Snežane Bulatović, „DebaKL” u Kolašinu

Izložba radova Srđe Dragovića i Snežane Bulatović, „DebaKL”, biće otvorena u nedelju, 30. jula u 20 časova, u glavnoj - Sibirskoj ulici, u Kolašinu.

Na izložbi će biti predstavljeno 30 radova iz oblasti slobodnog crteža, digitalne ilustracije i plakata.

 

 

 

Izložba „DebaKL” prva je u nizu serije izložbi u okviru programa međunarodnog festivala alternativnog teatra „Korifej” koji se u Kolašinu održava po četvrti put, od 21. jula do 22. avgusta.

Galerija SANU | Izložba: Edgar Dega. Trenuci posmatranja

Izložbu "Edgar Dega. Trenuci posmatranja" (15.07.

ŠUŠUR! Festival od riči 2017.

ŠUŠUR! Festival od riči, u svom novom, šestom izdanju, održava se na ostrvu Korčula u Hrvatskoj, u nedelju, 6. i ponedeljak, 7. avgusta u 21h, a tema festivala je "Među ženama".

 

 

 

Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog leta, barem za vreme ŠUŠUR!-a, Festivala od riči, jezičak vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nežnijeg pola.

Međunarodni festival igre u Beču

Međunarodni festival igre u Beču „Impulstanc“ održava se od 13. jula do 13. avgusta 2017. godine.

 

Festival će otvoriti flamanski umetnik Jan Fabre u muzeju Leopold sa performansom „I am a Mistake“ („Ja sam greška“) u kojem slavi spajanje dva tela. Ovaj performans biće izveden samo jednom.

 

GO HEKTIK za TAM TAM festival

Predstavljamo vam novi animirani video koji najavljuje muzički festival TAM TAM, beogradskog studija animacije GO HEKTIK.

Šesto izdanje festivala TAM TAM, održaće se na Hvaru 28. i 29. jula.

 

 

 

Dukley European Art Community, Kotor | Susret sa Marinom Abramović

Dukley European Art Community organizuje susret sa velikom svetskom umetnicom Marinom Abramović, u petak, 28. jula u Dukley Art Centru u Kotoru, u zgradi i bašti bivše Jugooceanije.

Javnom razgovoru će prethoditi projekcije dokumentarnih filova "Umetnik je prisutan" i "Prostor između".

Centar za kulturu Dobrinja, Sarajevo | Stripovi Enisa Čišića

Radovi ilustratora, strip-crtača i grafičkog dizajnera iz Sarajeva - Enisa Čišića, biće prikazani u sarajevskom Centru za kulturu Dobrinja, u četvrtak 27. jula, sa početkom u 20 časova.

U okviru otvaranja izložbe, biće priređen i razgovor sa autorom Enisom Čišićem. Adresa Centra je Trg grada Prato 2A, vila Hadžihalilovića na Dobrinji 5, Sarajevo.

 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services