Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložbe u Narodnom muzeju Crne Gore na Cetinju

U Narodnom muzeju Crne Gore, 22. juna biće otvorene dve izložbe: "Donumenta 14 x 14" u 17:30h u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić (Balšića pazar) i "Unutarnje migracije" u 19h u Galeriji Ateljeu DADO (Dvorski trg).

 

 

 

Izložba "Donumenta 14 x 14" individualni pogledi – fotografske pozicije

Umetnički projekat Dragane Jokić

Umetnički projekat Dragane Jokić biće predstavljen 22. juna u 19 časova u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

 

U pitanju je doktorski umetnički projekat Dragane Jokić: Vizuelno markiranje otvorenog urbanog prostora fakulteta beogradskih univerziteta umetničkim intervencijama.

 


Mentor na projektu je prof. Danilo Stojanović (Fakultet primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu).

Izložba "Aqua Permanens" Milice Antonijević

Izložba "Aqua Permanens" Milice Antonijević biće otvorena 22. juna u 19 časova u Galeriji Doma kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179).

 

 

 

 

Naziv ovog ciklusa grafika je "Aqua permanens", tj. voda koje nema (ne može da se pronađe), već mora da bude stvorena, izmišlјena: čovekova kreativna sposobnost stvara suštinu, značenje života...

Završen prvi GameTalks događaj

Završen prvi GameTalks događaj: veliko interesovanje gejming zajednice!

 

Kreativna monetizacija u video-igrama, prvi u nizu GameTalks događaja u organizaciji Eipix Academy osmišljenih sa ciljem razmene znanja i iskustava, uspešno je održan 20. juna u Novom Sadu.

 

Ostavinska galerija | Dijalog #3: Nemanja Nikolić

U Dijalogu #3 Ostavinske galerije: Denaturalizacija kinematografskih kodova u radovima Nemanje Nikolića, razgovaraće se o video radovima Panic Book, Double Noir i seriji radova Samples of the Liquid Book.

Dijalog #3 će se održati u petak, 23. juna od 20 časova.

Belgrade Cruiser Cup 2017

Jedriličarski Klub Ada organizuje regatu Belgrade Cruiser Cup čiji je start predviđen u subotu, 24. juna u 12 časova na 4. kilometru Save kod mosta preko Ade.

 

 

 

Na Belgrade Cruiser Cup-u će učestvovati najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Gradska Gerila & Kvaka 22 | Muzej u nestajanju - primer nekonvencionalnog muzeološkog pristupa

Projekat „Muzej u nestajanju - primer nekonvencionalnog muzeološkog pristupa“ biće predstavljen u subotu, 24. juna u 18 časova u alternativnom umetničkom prostoru Kvaka 22 (Ruzveltova 39).

Tom prilikom će se održati javna debata na temu važnosti samoinicijativnog zalaganja i doprinosa građana i stručnjaka iz oblasti muzeologije i umetnosti u kritici i stvaranju kulturnih institucija.

 

Festival u gostima: Mikro festival amaterskog filma

Festival u gostima: Mikro festival amaterskog filma (Mikro FAF) održaće se 21. juna u 19.30 časova u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179). 

Mikro festival amaterskog filma – MikroFAF je platforma koja od 2010. godine okuplјa autore uradi sam produkcije i otvara prostor svim filmskim entuzijastima koji stvaraju u ograničenim (mikro) uslovima i izražavaju se u kratkoj (mikro) formi.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services