Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Okrugli sto: Osamdeset godina lista STUDENT

Okrugli sto: Osamdeset godina lista STUDENT održaće se u sredu, 29. marta u 19 časova u Klubu-knjižari Magistrala Doma kulture "Studentski grad" (Bulevar Zorana Đinđića 179).


Okrugli sto se organizuje povodom jubileja - osamdeset godina lista STUDENT.

 

Izložba „NOVI NOVAC“ Mihaila Vasiljevića

Izložba „NOVI NOVAC“ Mihaila Vasiljevića, biće otvorena u četvrtak, 30. marta u 19 časova, u Umetničkom prostoru U10, koji se nalazi na adresi Kosovke devojke 3.

 

 

 


Svetla strana raslojavanja

Izložba grafika Marije Anđelković u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti

Izložba grafika "Poetske slike promenljivosti: grafički izraz kao fragmentarni vizuelni narativ" autorke Marije Anđelković otvorena je od 22. marta do subote, 1. aprila u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti.

U pitanju je izložba doktorskog umetničkog projekta Marije Anđelković.

 

Izložba crteža Petra Sibinovića

Izložba crteža "Realnost nesagledivog" Petra Sibinovića biće otvorena 28. marta u 19 časova u Galeriji POLET (Cetinjska 15).

 

 

 

 

 

Dvadeset litografskih listova, Iva Kalšan | Galerija Centra za grafiku

Izložba "Dvadeset litografskih listova" autorke Ive Kalšan biće otvorena u utorak, 28. marta u 19 časova u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA, Fakultet likovnih umetnosti (Pariska 16).


 


 

U galeriji Centra za grafiku, prvi put samostalnom izložbom, predstaviće se umetnica najmlađe generacije Iva Kalšan. Beogradska publika imaće prilike da se upozna sa litografijama različitog formata, nastalim u poslednje dve godine.

39. SALON ARHITEKTURE

Izložba 39. Salona arhitekture svečano će biti otvorena uz dodelu nagrada, u sredu, 29. marta u 19 časova u Muzeju primenjene umetnosti (Vuka Karadžića 18).


Kustos Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i v.d. direktor MPU. Organizator je Muzej primenjene umetnosti.

 

Beogradski mesec fotografije

Festival Beogradski mesec fotografije (Belgrade Photo Month), održava se drugu godinu za redom, od 30. marta do 30. aprila u Beogradu.
 


Koncept festivala je promocija fotografije kao izraza, predstavljanje srpskih i stranih fotografa kako domaćoj, tako i međunarodnoj publici, a po ugledu na evropske gradove poput Pariza, Beča, Berlina...

 

Izložba Ane Marinović i Svetislava Bankerovića

Udruženje Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu digitalnih grafika "Žene" Ane Marinović i fotografija "LITEPLAY" Svetislava Bankerovića.

 

 

 


Otvaranje izložbe je u četvrtak 30. marta u 19 časova u Noćnoj galeriji Petak u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. Izložba će biti otvorena do 6. aprila 2017. godine.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services