Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

"Šta kustosiranje može/treba da bude?" | Javno predavanje Antarikse u MSUB

Kustoski kurs "Šta kustosiranje može/treba da bude?" najavljuje treće predavanje u seriji javnih predavanja u vezi sa teorijama i praksama procesa stvaranja izložbe. Predavanje će održati Antariksa, istoričar i koosnivač KUNCI istraživačkog instituta u Indoneziji.

 

Dve izložbe i konferencija u Muzeju nauke i tehnike

Muzej nauke i tehnike - Beograd otvara izložbe, „Dunav u Srbiji – putovanje kroz tehničke muzeje“ i „Istorijska rečna plovila“, kao i Petu konferenciju Evropske mreže muzeja, u glavnoj zgradi Muzeja (Skender-begovoj 51).

 

 


Muzej nauke i tehnike, domaćin ovogodišnje konferencije Evropske mreže rečnih priredio je izložbu „Dunav u Srbiji – putovanje kroz tehničke muzeje“ u Galeriji 51.

Izložba: Hazarski rečnik (interaktivni dijalog knjige, posmatrača i prostora)

Izložba doktorskog umetničkog projekta "Hazarski rečnik - interaktivni dijalog knjige, posmatrača i prostora", autora Nikole Radosavljevića, biće otvorena u četvrtak, 27. septembra u 19 časova u izložbenom holu Narodne biblioteke Srbije. Razgovor „U potrazi za alternativama trzišnom stanovanju: izveštaj sa terena”

U okviru serijala „Ka drugačijem gradu” u utorak, 25. septembra u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21), biće organizovan razgovor „U potrazi za alternativama tržišnom stanovanju: izveštaj sa terena” sa Anom Džokić i Marcom Neelenom. 

 

Festival nezavisne kulture "Na sopstveni pogon" stiže i u Novi Sad

Početkom septembra počeo je jednomesečni festival nezavisne kulture "Na sopstveni pogon" (NSP) Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije, četvrto izdanje, pod sloganom „Novi prostori kulture”.

 

 

 

 

Brojni programi u više od deset gradova u Srbiji okupiraju javne prostore, istražuju nove domete savremenih umetničkih praksi, pozivaju na dijalog u zajednicama i postavljaju pitanja, zajednički tražeći odgovore.  

Okrugli sto „Drugi ugao – finansiranje kulture i umetnosti iz ugla donatora i sponzora“

U okviru debatno-edukativnog programa „Kreativnog mentorstva“ u četvrtak 27. septembra od 18h u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, (Kosančićev venac 29) biće organizovan razgovor na temu finansiranja kulture i umetnosti iz ugla donatora i sponzora.

Valter Padao - "Vremenski rezovi" u Galeriji FLU

Izložba "Vremenski rezovi / Time Slices" Valtera Padaa, biće otvorena 24. septembra u 19 časova u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (Knez Mihailova 53), u okviru programa Artist in Residence.


 

 


Slika kao kadar iz filma. Slika kao isečak sveta – spoljašnjeg i unutrašnjeg, izvučena iz kontinuuma proticanja vremena. Privremeno zaustavljanje prolaznosti.

Izložba slika Tamare Jovanov u okviru projekta "Umetnikov otisak"

Izložba slika Tamare Jovanov, u okviru projekta "Umetnikov otisak" biće otvorena 24. septembra u 19 časova u Art - galeriji Beti Ford (Zetska 2).

 

 

 

 

 

Izložba će biti otvorena do 1. oktobra 2018. godine, svakog dana, osim nedeljom, od 17 časova do ponoći.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text