Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložba "Medvedi - u čast proleću!"

Deveta po redu međunarodna izložba ”Medvedi – u čast proleću!” biće otvorena u petak, 29. marta u 19 časova u Zaokretu (Cetinjska 15).

 

Umetničko udruženje "Medvedi" se po deveti put okuplja povodom proslave proleća, ovog puta u klubu Zaokret i uz muzičku podršku DJ ekipe Kišobran.

 

Stiglo je i to doba godine...

Samostalna izložba ''Meke forme'' Bosiljke Zirojević Lečić

Samostalna izložba ''Meke forme'' Bosiljke Zirojević Lečić, biće otvorena u petak, 29. marta u 19 časova u Concept Gallery (Tadeuša Košćuška 32).
 

 

Izložbu će otvoriti Maja Mikić Landratoške, istoričarka umetnosti, uz prisustvo umetnice.

 

Publika u Parizu učestvovala u projektu studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu

Katedra za Nove likovne medije Departmana likovnih umetnosti, Akademija u Novom Sadu predstavila je projekat "Vizuelne transpozicije identiteta i prostora" u Srpskom Kulturnom centru u Parizu u periodu od 7. do 13. marta.

 

 

 

Razgovor o praksi umetnice Mariele Cvetić | MSUB

Razgovor o praksi umetnice Mariele Cvetić, održaće se u petak, 22. marta u 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14). 

 

Tema razgovora će biti tekuća izložba „Conquistador. Iz kulture i umetnosti“, i istraživanje i kontekstualna praksa umetnice Mariele Cvetić. 

 

 

Izložba "Say Cheese!" Željke Aleksić u Remontu

Samostalna izložba "Say Cheese!" Željke Aleksić, biće otvorena u ponedeljak, 25. marta u 19 časova u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7).


Izložba “Say Cheese!” Željke Aleksić konciprana je kroz dva segmenta koja povezuju i prožimaju njena životno-radna i umetnička iskustva.

 

 

Izložba ARTISTS IN FOCUS1 Miloša Tomića i Nikole Kolje Božovića

Izložba ARTISTS IN FOCUS1 Miloša Tomića i Nikole Kolje Božovića, biće otvorena od 23. marta do 8. aprila u Galeriji Drina na Andrićevom vencu br.4.

U pitanju je prva izložba u nizu novog izlagačkog projekta pod nazivom UMETNICI U FOKUSU1. Miloš Tomić i Nikola Kolya Božović su umetnici u fokusu prve edicije izabranih autora ovog projekta Nataše Radojević, kustosa izložbe i novog umetničkog direktora galerije Drina.

 

FLUID – Regional Poster Award for Young Designers POMERANJA / SHIFTINGS

FLUID dizajn forum i NVU FLUX raspisali su regionalnini konkurs za mlade dizajnere - FLUID – Regional Poster Award for Young Designers.

Pravo učešća imali su mladi (do 35 godina) grafički dizajneri, kao i studenti dizajna i arhitekture, vizuelni umetnici, fotografi, arhitekti… iz regiona (Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Makedonija, Albanija).

 

Izložba skulptura "Vertikale u terakoti" Igora Smiljanića

Izložba skulptura "Vertikale u terakoti" Igora Smiljanića, biće otvorena u ponedeljak, 25. marta u 19 časova u Galeriji SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9) u Novom Sadu.

 

 

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text