Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložba "Nije ni važno" Miljane Nikolić u Ostavinskoj galeriji

Izložba "Nije ni važno" Miljane Nikolić biće otvorena u ponedeljak, 22. januara u 20 časova u Ostavinskoj galeriji KC Magacin, u Kraljevića Marka  8 u Beogradu.
 

Ovo je prva izložba Miljane Nikolić, a biće predstavljeni radovi nastali u prethodne dve godine.

 

 

Svi radovi se mogu podvesti pod vizuelna istraživanja raznih apstraktnih razmišljanja i pokušaj da se nađe forma za najbolje prikazivanje misli ili emocije. Slike i mozaici su nastajali paralelno, naizgled su nepovezani.

Izložba „Skoro pa otpor“ Udruženja vizuelnih umetnika Užice u U10

Izložba „Skoro pa otpor“ Udruženja vizuelnih umetnika Užice, biće otvorena u subotu, 20. januara u 19 časova, u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).

Na izložbi će biti prikazani radovi Marijane Ćurčić, Dejana Klementa, Petra Vukovića, Miloša Vučićevića, Aleksandra Dimitrijevića i Uroša Zvizdića. Kustos izložbe je Velimir Popović.

 

Izložba Irene Kelečević u Salonu Muzeja Savremene umetnosti

Izložba "Gde je moje mesto" Irene Kelečević biće otvorena u petak, 19. januara u 19 časova u Salonu Muzeja Savremene umetnosti (Pariska 14).

 


Kustos izložbe je Una Popović.

 

 


Site-specific intervencija Irene Kelečević, pod nazivom "Gde je moje mesto", bavi se istraživanjem identiteta prostora vezanim za zgradu u kojoj je smešten Salon Muzeja savremene umetnosti, na lokaciji Pariska 14.

Izložba "Portreti" u DKSG

Izložba "Portreti" biće otvorena  18. januara u 19 časova u Klubu Magistrala Doma kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179).

 

 

Izložba će biti otvorena do 3. februara 2018. godine.

 

 

Izložba strip tabli "Drako – Trinaesta horda" Alekse Gajića

Izložba strip tabli "Drako – Trinaesta horda" Alekse Gajića iz istiomenog izdanja (System Comics Beograd, 2017), i promocija strip albuma po scenariju Valeri Manžen biće održani u sredu, 17. januara u 19 časova u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra (SKC).  


 

Autor postavke je Igor Marković. Učesnici diskusije: Aleksa Gajić, Igor Marković i domaći teoretičati stripa. 

Ciklus predstavljanja autora i njihovih dela | Art Exclusive | Jovan Popović

Još jedan u nizu susreta u okviru ciklusa „Art Exclusive“ održan je u Kulturnom centru Novog Sada u Klubu „Tribina mladih“ u ponedeljak 15. januara u 19 časova.

 

Ovoga puta, novosadskoj publici predstavio se Jovan Popović, fotograf.
 

 

Promocija monografije Nenad Johnny Racković i otvaranje izložbe Borisa Burića | NOVA Remont produkcija!

Nakon uspešno završene prve faze kampanje „Da li vam je potreban Remont“ Remont NUA 2018. godine kreće u NOVI ŽIVOT!

 

Početak nove faze Remont obeležava u četvrtak, 18. januara 2018. od 18 časova sa dva posebna događaja: Promocijom monografije „Nenad Johnny Racković" i otvaranjem izložbe „DOSIJE: Nečovek“ Borisa Burića.

 

 

Svedočanstvo: Istina ili politika | Vođenje kroz izložbu i projekcija filma

U okviru projekta Svedočanstvo - Istina ili politika: Koncept svedočanstva u komemoraciji Jugoslovenskih ratova, koji partnerski realizuju Centar za kulturnu dekontaminaciju i Muzej savremene umetnosti, u četvrtak, 18. januara 2018. od 13 časova, biće obeležen „Dan pos(v)ete svedočenju“.

 

Izložba u Legatu Čolaković je rezultat istraživanja 15 međunarodnih umetnika i umetničkih parova u okviru projekta Svedočanstvo - Istina ili politika: Koncept svedočanstva u komemoraciji Jugoslovenskih ratova.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text