Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Dani arhitekture Banja Luka 2019

U organizaciji Istraživačkog centra za prostor od 13. do 19. maja održani su peti Dani arhitekture Banja Luka 2019. 

 

Pod temom „Re:housing“, Dani arhitekture Banja Luka 2019 su razmatrali inovativne, ali i lako dostupne modele stanovanja, preispitujući razvojnu transformabilnost stambenih [fizičkih] prostora, kao i suštinu stanovanja kao [emocionalnog, društvenog] procesa.

 

 

Otvaranje Mikser festivala!

Kulturna organizacija Mikser 2019 godine predstavlja svoje jubilarno, 10. izdanje Mikser festivala na novoj lokaciji na donjem Dorćolu, od 24. do 26. maja.


Deseti, jubilarni MIKSER festival otvoren je 24. maja u Muzeju nauke i tehnike (Dobračina 51), međunarodnom konferencijom "Shift".  

Beogradska politehnika na Mikseru

U godini proslave 60 godina škole, Beogradska politehnika se predstavlja i ovaj, deseti put na festivalu Mikser u Muzeju nauke i tehnike od 24. do 26. maja!

 

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Cirkuliši" što upućuje na sinergiju tema poput cirkularne ekonomije, održivog razvoja, ekologije i dizajna.

 

 

Doktorska umetnička izložba Jelene Božović

Doktorska umetnička izložba iz oblasti vajarstva pod nazivom "Atelje" autorke Jelene Božović biće otvorena 25. maja u 19 časova u Galeriji Studenstkog kulturnog centra (Kralja Milana 48). 
 

 

 

Umetničko istraživanje figuralne memorijalne skulpture, odnosno memorijalno obeležje posvećeno likovnom stvaraocu i njegovom delu predstavlja užu umetničku oblast projekta. Predmet istraživanja jeste čovek - umetnik, ideja o stvaraocu i stvaralaštvu, sa akcentom na apstraktnom, na misli.

Dodela nagrada „BookiILL fest-a” i izložba „Bibiane” u Novom Miloševu

Dodela nagrada i otvaranje izložbe selektovanih i nagrađenih ilustracija „BookILL festa” kao i otvaranje gostujuće izložbe iz „Bibiane” iz Bratislave pod nazivom „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003–2017.” održaće se 25. maja od 13 časova u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu (adresa: JNA 35).
 

 

 

Izložba kaligrafije "NE - SPUTANE LINIJE" Zorana Ilića

Samostalna izložba kaligrafije "NE - SPUTANE LINIJE" Zorana Ilića, biće otvorena u ponedeljak, 27. maja u 19 časova u Galeriji SULUJ (Terazije 26, 2. sprat).

 


 

 

Zoran Ilić, umetnik i profesor, specifičan po istraživanjima ovog drevnog medija i slova kao složene likovno - simboličke sinteze.

From Zagreb With Love | Street art monografija Slavena Lunara Kosanovića

Monografija „From Zagreb With Love“ Slavena Lunara Kosanovića, jednog od najistaknutijih zagrebačkih uličnih umetnika, čiji je rad međunarodno prepoznat, biće predstavljena u subotu, 26. maja, u 19 časova u baru „Telma“ (Mišarska 7).

 

 

 

 

Lunar je godinama unazad veoma aktivan i u javnim prostorima Beograda, o čemu svedoče i fotografije iz pomenute monografije, a u kojoj su prisutne priče i o umetnicima sa srpske street art scene.

Izložba "After the Party" Giuliana Salea u mc2gallery u Luštici

Izložba "After the Party" italijanskog umetnika Giuliana Salea biće otvorena u subotu 25. maja u 18.30 časova u mc2gallery u Luštica Bay marini (pored hotela The Chedi) u Crnoj Gori.


Kustos izložbe je Vincenzo Maccarone.

 

 

mc2gallery Montenegro otvara drugu izložbu u Crnoj Gori u sezoni 2019. sa samostalnom izložbom italijanskog umetnika Giuliana Salea (1977), koji radi i živi u Milanu.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text