Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

BINA 2017 | Šetnja "Stopama osmansko - srpskog Beograda"

Šetnja “Stopama osmansko-srpskog Beograda” održaće se u nedelju 30.04 sa početkom u 10 časova, u okviru ovogodišnjeg festivala Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA). Predviđena lokacija okupljanja je kod Sahat kule na Kalemegdanu.

Šetnju vodi Katarina Stradner.

 

 

 

Belgrade Art Show - beogradski festival umetnosti mladih talenata

Belgrade Art Show, beogradski festival umetnosti mladih talenata, održaće se u klubu Ben Akiba u sredu, 26. aprila sa početkom u 20h.

 

 

 

 


Bogat program Belgrade Art Show-a, pružiće publici priliku da bude inspirisana poezijom, muzičkim nastupima, predstavom, plesnim performansima, modnim revijama, kolektivnoj izložbi primenjene umetnosti kao i filmskim projekcijama.

ULUPUDS | Izložba fotografija ,,U prolazu'' Bojane Bojović Milošević

U Maloj galeriji ULUPUDS-a, u četvrtak 20. aprila otvorena je izložba fotografija ,,U prolazu'' umetnice Bojane Bojović Milošević.

Izložba će biti otvorena do 3. maja 2017. godine.

 

 

 


U ovom serijalu fotografija prisutna je dominantna tema Bojaninog rada – refleksije živih i neživih formi pojektovane na nematerijalne prirodne fenomene.

SKC | "Sve najbolje od VŠLPU" u Srećnoj galeriji

Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti iz Beograda će u ponedeljak 24. aprila u Srećnoj galeriji SKC-a otvoriti izložbu studentskih radova pod nazivom "Sve najbolje od VŠLPU"

Otvaranje je zakazano za 19 časova, a izložba će biti otvorena do 08.05.2017.

 


Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti, je jedina visoka državna škola u polju umetnosti u Srbiji. Poseduje tri studijska odseka: Dizajn enterijera, Grafički dizajn i odsek Mediji slike.

SCEN Novi Sad | predavanje Maje Lalić

"Šta radim i šta mi se događa", predavanje Maje Lalić, u okviru ciklusa Scenlab razgovora o scenskom dizajnu, biće održano u četvrtak 27. aprila od 20 časova u Scenskoj laboratoriji, Fakulteta tehničkih nauka, Trg Dositeja Obradovića 6, Novi Sad (prizemlje).

Razgovor vode Tatjana Dadić Dinulović i Mia David.

 

 

LICEULICE br. 36 ponovo pokreće temu femicida i nasilja nad ženama

U prodaji 36. broj magazina LICEULICE!

U 36. broju nas je, pre svega, interesovala jedna važna tema o kojoj se ne priča dovoljno, a pogotovo ne na pravi način, a to je femicid i nasilje nad ženama.

 

 

 

Vođenje Biljane Srbljanović kroz izložbu "Taština malih razlika" Grejsona Perija u MSUV

Vođenje Biljane Srbljanović kroz izložbu "Taština malih razlika" Grejsona Perija, održaće se 21. aprila s početkom u 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV), Dunavska 37, Novi Sad.

 


 

Predstavljamo neke od učesnica ENTER konferencije

U zgradi zadužbine Ilije M. Kolarca 25. i 26. aprila biće otvorena neka zanimljiva pitanja i teme u okviru prvog izdanja ENTER konferencije.

To će biti dobra prilika i da upoznamo talentovane i jedinstvene žene koje svojim radom svakodnevno daju doprinos na polju IT-a kod nas, ali i u svetu.


 

ENTER treba da postane mesto susreta, razmene znanja i iskustva, ali i mesto inspiracije i ohrabrenja i otvoren je za sve.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services