Lokal

Razgovor o izložbi Slatke konceptualne umetnice


"Slatka konceptualna umetnica traži razumevanje"
je događaj koji će se održati u umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), u sredu 29. juna, u 19 časova.

 


 

44. Majska izložba ULUPUDSa

44. Majska izložba ULUPUDSa biće otvorena u četvrtak 10. maja 2012. u 19h u Muzeju primenjenih umetnosti.

 

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) priređuje 44. Majsku izložba "U škripcu" koja će biti otvorena u MPU do 31. maja 2012. godine.

Izložba "Dopusti da ti kažem" Tatjane Pirović

Izložba "Dopusti da ti kažem" Tatjane Pirović, biće otvorena u četvrtak, 24. januara u 18 časova u galeriji Lucida (Čika Ljubina 11).
 

 

 

Umetnici kao kustosi

Video pregledi kustoskih praksi 01 sa temom Umetnici kao kustosi, održaće se 22. januara u 20 časova u maloj sali Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

 

 

 

 

Izložba "Shady Laguna Resort" Marije Avramović i Sam Twidale

Izložba "Shady Laguna Resort" Marije Avramović i Sam Twidale, biće otvorena u petak, 1. februara u 19:30 u galeriji Novembar (Kursulina 22).

 

 

 

 

 

Autori izložbe su naša mlada umetnica Marija Avramović koja trenutno živi i radi u Parizu i Sam Twidale poreklom iz Hereforda, Engleske koji takođe živi i radi u Parizu.

Zdravko Joksimović - "Dve razglednice iz Kine"

Vizuelni umetnik i profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Zdravko Joksimović održaće kratku prezentaciju pod nazivom "Dve razglednice iz Kine", u petak 25. januara sa početkom u 19 časova u galeriji X VITAMIN (Studentski trg 11/1) u Beogradu.

 

 

Serijal predavanja: PUT SVILE Ivana Pražić

Drugo predavanje Ivane Pražić: Morski put svile dinastije Ming: Od obala južne Kine do istočne Afrike, u okviru serijala predavanja PUT SVILE, održaće se u četvrtak, 24. januara u 19 časova u Galeriji Artget (Trg republike 5/I).

 


 

 

Izložba "Kamen i numen" Milana Kulića

Izložba radova doktorskog umetničkog projekta pod nazivom "Kamen i numen" Milana Kulića, biće otvorena u utorak, 22. januara u 19 časova u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd).

 

 

 

 

IZAZOV 2019

Jubilarni, peti po redu regionalni forum komunikacionih lidera IZAZOV 2019, biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu pod sloganom „Istina ili izazov“.

 

 

 

Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola u galeriji SKC

Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola, biće otvorena u petak, 18. januara u 19 časova u galeriji SKC (Kralja Milana 48).

 


 

 

 

 

Umetnička produkcija novog doba nije usko vezana za stvaralaštvo afirmisanih umetnika. Veliku odstupnicu u istoriji umetničkog obrazovanja prestavlja upravo ova izložba, premda su autori umetničkih radova učenici srednjih škola, a formalno-sadržajni aspekt fotografija pruža potpun umetnički doživljaj.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text