Exquisite Corpse Artist Showcase - Week 2

Lorem Ipsum Studio vam u saradnji sa Designed.rs ove nedelje predstavlja sledeća 3 učesnika izložbe Exquisite Corpse: Non-Format, Grandpeople i Lorem Ipsum Studio. Tekstovi o umetnicima koji čine ovu izložbu biće publikovani na svakih sedam dana, isključivo na Designed.rs.

Non Format je dizajn duo koji čine Norvežanin Kjell Ekhorn i Britanac Jon Forss. Studio su osnovali 2000. u Londonu, sa fokusom na art direkciji, ilustraciji i custom tipografiji. Poznati su po veoma prepoznatljivom stilu i čitavom nizu trendova koje su pokrenuli, od kojih su neki i dalje aktuelni. Non-Format su inovatori u polju custom tipografije i dizajna muzičkih izdanja. Posebnim ih čini i to što jedan od članova živi i radi u Minesoti, a drugi u Norveškoj, tako da im se radno vreme preklapa tokom samo par sati. Radili su za brojne klijente, među kojima su Adobe, Coca-Cola, EMI, Gap, IBM, New York Times, Nike, Nokia, Rick Owens i Sony Music.

non-format.com

Norveški multidisciplinarni kreativni studio Grandpeople je lociran u Bergenu, univeritetskom centru na obali Atlantskog okeana. Veliki broj projekata za klijente poput Nike-a, Microsoft-a, Sony-a i sličnih obeležio ih je kao jedan od najkreativnijih skandinavskih dizajn studija. Njihov portfolio sadrži brojna rešenja za omote muzičkih izdanja, custom-made tipografiju i visoko kvalitetne vizuelne identitete. Radovi su im objavljivani u više od 100 knjiga i magazina, uključujući Grafik Magazine, Creative Review, IdN, Computer Arts, I.D., Print, Etapes...Ovaj tročlani studio za svoj izraz kaže: “Fascinacija prirodom i strah od nje su oduvek bili sastavni deo norveške i skandinavske ikonografije. Mi sebe smatramo delom te tradicije.”

grandpeople.no

 


Lorem Ipsum je kreativni kolektiv koji se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom i custom made tipografijom. Kolektiv je nastao usled potrebe da se dizajn promišlja van lifestyle konteksta, u otklonu od logike tržišta. Lorem Ipsum projekti preispituju pojmove, koncepte, prakse i tendencije u dizajnu, pozicionirajući se u prostoru gde se dizajnerska zajednica sreće sa zajednicom u širem smislu. Lorem Ipsum čine Bratislav Milenković, Nemanja Jehlička i Nikola Zmajević. Radili su, između ostalog, za sledeće klijente: Moritz, Mikser, Blue Green Dream, Centar za arhitekturu Beograd (CAB), festival Sound and Visions, Computer Arts, Wired UK, +8 Records...

loremipsum.rs

Sledećeg četvrtka, 15. novembra, u trećem nastavku showcase serije, čitaćete o Flomastersima, Pablo Abad-u i Oh Yeah studiju.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services